fbpx
 

Wil jij graag beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google en wil jij meer bezoekers naar je blog of website trekken? Dan is het slim om zoekwoorden onderzoek te doen. In deze blogpost ga ik je uitleggen hoe en waarom je dat doet. Aan het einde kan jij helemaal overweg met de nummer 1 (gratis) zoekwoorden tool.

Waarom zoekwoorden onderzoek doen?

Zoekwoorden die ook wel keywords genoemd worden zijn de woorden of zinnen waarmee je vindbaar bent in zoekmachines. Door deze zoekwoorden strategisch in te zetten kun je hoger in de zoekresultaten terecht komen en dat zorgt weer voor meer bezoekers.

Dit strategisch gebruiken van keywords heet ook wel Search Engine Optimization (SEO) of in het Nederlands, zoekmachine optimalisatie. SEO is niet heel moeilijk maar er komt wel een hoop bij kijken. Als je dit wil inzetten om je blog te laten groeien raad ik je aan om de YOAST plugin te downloaden voor WordPress. Deze plugin helpt je om goede SEO proof teksten te schrijven.

Meer lezen over SEO? Klik hier!

Hoe doe je zoekwoorden onderzoek?

We beginnen op de website Ubersuggest op deze website kan je zoekwoorden gaan onderzoeken. Begin met het invullen van een zoekwoord, hier krijg je vervolgens resultaten over. Deze resultaten bepalen hoe makkelijk je blogpost of pagina vindbaar gaat zijn in zoekmachine resultaten.

zoekwoorden onderzoek doen voor meer bezoekers naar je blog of website

Zoekvolume

Je wil graag een zo hoog mogelijk zoekvolume. Een hoog zoekvolume betekent dat veel mensen zoeken op dit keyword in bijvoorbeeld Google. Hoe meer mensen er op zoeken hoe meer mensen jouw blogpost zullen zien.

SEO difficulty

De SEO difficulty wil je graag zo laag mogelijk hebben. Dit cijfer geeft aan hoeveel concurrentie er is op dit zoekwoord. Bij veel concurrentie is het moeilijker om hoog in de zoekresultaten te komen en bij weinig concurrentie is dit makkelijker.

Paid difficulty

De paid difficulty is alleen van toepassing als je advertenties gaat gebruiken. Dit gaat om de concurrentie voor betaalde blogs of paginas. Als je gebruik gaat maken van advertenties wil je hier ook een zo laag mogelijk cijfer.

Cost per click

Bij cost per click wil je graag een hoog bedrag, dit zoekwoord is namelijk veel waard. Dit betekent dat er veel op gezocht wordt en er veel op geklikt wordt. Als je gaat voor advertenties moet je wel opletten want hoe hoger de prijs hoe duurder je advertentiekosten zullen zijn.

zoekwoorden onderzoek doen voor meer bezoekers naar je blog of website

Zoekwoorden ideeën

Als je verder naar beneden scrolt krijg je ook zoekwoord ideeën te zien. Hier kun je kijken wat er nog meer voor een opties zijn omtrent je zoekwoord. Als je gezocht hebt naar een short tail zoekwoord (een zoekwoord van 1-3 woorden) kun je in de zoekwoord ideeën verder zoeken naar een long tail zoekwoord. (een specifieker zoekwoord van meer dan 3 woorden)

Een long tail keyword is waardevol omdat je waarschijnlijk minder concurrentie hebt en mensen zo gerichter op je blog of website tegen komen. Mensen zullen toch altijd een wat uitgebreider zoekwoord in de zoekmachine intypen omdat ze gericht naar iets zoeken.

Bij SEO komt een hele hoop kijken, en zoekwoorden onderzoek is niet persé heel makkelijk. Toch heb je het met een beetje oefening zo onder de knie en het kan echt heel waardevol zijn voor je blog of website. Onderzoek goed welke zoekwoorden passen bij jou content en voeg er daar 1 of meerdere van toe om beter zichtbaar te worden in zoekmachines. Nog 1 ding, SEO heeft tijd nodig. Verwacht dus niet direct resultaten, vaak gaan hier wel een paar maanden overheen. Succes!


zoekwoorden onderzoek doen voor meer bezoekers naar je blog of website

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This