Het is warm. Afgelopen donderdag haalde de meter hier in Eindhoven zelfs 40 graden en dat zijn we niet gewend hier in Nederland. Op de heetste dag was ik even bang dat ik zou smelten. Maar ik leef nog, en ik neem aan jullie ook. Deze week wordt het ook weer warm 40 graden gelukkig niet, maar toch is het soms lastig om in die hitte productief te blijven. Ik merk in ieder geval dat mijn motivatie en productiviteit ver te zoeken is. Het is ook wel lastig werken natuurlijk als je aan het smelten bent, maar dat terzijde. Vandaag deel ik mijn tips om werken tijdens een hittegolf gewoon te overleven. Moet kunnen, toch?

Begin extra vroeg of begin s’avonds pas

Deze tip spreekt misschien wel voor zich. Vroeg in de ochtend is het vaak nog lekker koel en zodra de zon weg is koelt het ook lekker af. Als je niet aan kantoortijden gebonden bent is dit denk ik de beste optie. Ik ben totaal geen ochtendmens, dus ik kies ervoor om s avonds aan de slag te gaan. Op het balkon is het dan goed te doen, briesje erbij, glas drinken en ik red me wel.

Lees ook: Hoe je meer tijd kan vrijmaken om te bloggen. 

Hou het hoofd koel

Dat je veel water moet drinken, dat weet je natuurlijk wel. In de schaduw blijven, ook logisch. Maar een tip die ik laatst op Twitter las wilde ik ook even met jullie delen. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb het nog niet geprobeerd, maar het klinkt perfect. Vul een kruik met water en leg deze in de vriezer. Mocht je dit te koud vinden kan je er nog een handdoek omheen doen of iets dergelijks. Schijnt dus fijn te zijn om gewoon op schoot te leggen of in bed. Ik ga vandaag nog een kruik regelen!

werken tijdens een hittegolf

Maak water lekker

Om nog even terug te komen op dat water drinken. Een gewoon glas water gaat nogal vervelen op den duur. Mijn tip is om er wat gesneden fruit in te doen voor de afwisseling. Citroen is bijvoorbeeld erg lekker, maar je kunt hier gewoon mee experimenteren. In principe zijn alle combinaties mogelijk. Ook lekker, komkommer en mint.

Eet licht maar goed

Goed eten is alle dagen belangrijk, maar met dit weer heb je waarschijnlijk veel minder trek. Toch is zeker met dit weer belangrijk dat je goed eet. Probeer geen dingen te eten die zwaar op de maag liggen. Je eten verteren kost veel energie en daar kan je het ook nog eens extra warm van krijgen. Salades zijn altijd goed met dit weer, of eet een lekkere Gazpacho.

De tips in dit artikel zijn misschien een beetje voorspelbaar. Maar er is ook niet zo heel veel te doen tegen de warmte, behalve rustig aan doen. Het nadeel van warmte is dat je er niet van weg kan komen, op kou kun je je in ieder geval nog kleden. Maar toch ben ik blij dat het mooi weer is. We hebben hier in Nederland vaak genoeg regen en kou dus laten we vooral genieten nu de zon er wel is! Hoe doe jij dat, werken tijdens een hittegolf?

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: