Social media is de ideale manier om je blog in de kijker te spelen bij lezers en potentiële klanten. Het voordeel van social media is niet alleen dat je online zichtbaar wordt, maar ook dat je een connectie opbouwt met je lezers. Juist die connectie gaat zorgen voor meer groei en meer inkomsten. Want als een lezer kan levelen met jou en jullie dus op dezelfde lijn zitten komt deze gegarandeerd vaker terug en zal deze lezer veel meer voor jou doen.

Maar voor je aan de slag gaat met social media moet je een keuze maken. Als je namelijk niet kiest en overal half aan de slag gaat zal je niet of nauwelijks resultaten gaan zien. Om echt succes te boeken op social media kan je het beste beginnen met 1 platform en zodra dat goed loopt kun je dat altijd uitbreiden. Wat jij aandacht geeft groeit, en je kunt daarom beter focussen op 1 ding tegelijk.

Facebook

Facebook moet je liggen, voor de een is Facebook het ideale platform voor de ander, not so much. Ik val in de laatste categorie, maar dat komt ook omdat ik er nog niet heel veel tijd aan heb besteed.

Er zijn twee mogelijkheden op Facebook, een pagina aanmaken of een groep aanmaken. Een pagina is leuk en handig om te hebben maar het levert mij nauwelijks traffic op. Een groep daarentegen kan heel interessant zijn als blogger.

De reden daarvoor is dat je een betere band kunt opbouwen met je lezers. Je kan je lezers beter leren kennen en je kan ook ontzettend veel waarde bieden. Omdat lezers vragen gaan stellen. Zowel aan andere leden, maar natuurlijk ook aan jou. Juist door die vragen te beantwoorden en mensen op weg te helpen geef jij waarde aan je lezer. En die waarde verandert eenmalige lezers in terugkerende lezers of misschien zelfs klanten.

Instagram

Instagram is goed om jezelf te laten zien, de persoon achter de blog. Je lezers zijn nieuwsgierig naar wie jij bent. Daarnaast is het ook de ideale manier om volgers van je Instagram kennis te laten maken met je blog.

De doelgroep van Instagram is jonger dan die van Facebook. Let dus goed op met het maken van een keuze waar jouw doelgroep zich bevindt. Het is zinloos om een social kanaal te gaan gebruiken waar jou ideale lezer helemaal niet op zit.

Instagram stories zijn helemaal hot en happening. Maar om daar goed zichtbaar te blijven moet je eigenlijk iedere dag wel een paar stories plaatsen. Want na 24 uur verdwijnen je posts. Stories zijn ideaal om een kijkje achter de schermen te geven en persoonlijk te zijn met je volgers.

Pinterest

Mijn persoonlijke favoriet is Pinterest. Pinterest is anders dan de andere social media kanalen, het is namelijk meer een zoekmachine. Het voordeel van Pinterest is dat je er relatief weinig werk voor hoeft te doen om gevonden te worden. Je optimaliseert je posts bij het plaatsen en vervolgens is het wachten. Met een beetje geluk trekt je post duizenden bezoekers per maand.

Pinterest is ideaal voor bloggers omdat je je content hier gratis kunt delen. Het werkt precies hetzelfde als Google alleen dan is het platform visueel en bestaat alles uit afbeeldingen. De grote afbeelding die je altijd onder aan mijn post tegenkomt zijn speciaal gemaakt voor Pinterest.

Wil je het echt helemaal automatisch doen dan heb je Tailwind. Dit is een betaald programma wat je pins automatisch inplant op Pinterest op tijden die gunstig zijn voor meer bereik. Ik plan 1 keer per week mijn pins in en heb er dan verder geen omkijken meer naar. Heel fijn en echt een aanrader.

Welk platform je gaat gebruiken is heel erg afhankelijk van wie jouw doelgroep is. Facebook, Instagram en Pinterest zijn allemaal interessant voor bloggers. Mijn tip is om te beginnen met Pinterest, dit kost je het minste tijd en heeft het meeste resultaat. Daarna kan je Facebook of Instagram erbij pakken om mee aan de slag te gaan. Zo ga je zeker meer bezoekers naar je blog trekken!


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This