Er komt een hoop kijken bij bloggen, zo moet je zorgen voor goede content, je social media up to date houden, je e maillijst niet verwaarlozen en nog zoveel meer. Weet jij al wat een goede blogpost echt niet kan missen? Pas de onderwerpen toe die ik deel in deze blogpost en ik weet zeker dat je nog veel betere content gaat schrijven. Nóg betere blogpost, het kan!

Waarde

Prioriteit nummer 1 bij het schrijven van een blogpost is dat je waarde geeft. Ik zeg het bijna in ieder artikel wat ik schrijf, maar het is het allerbelangrijkste en iets wat je nooit moet vergeten. Betekend dit dat je nooit meer persoonlijk mag zijn? Tuurlijk niet, maar zorg er altijd voor dat je blogpost een duidelijke take away heeft. Iets waar je lezers iets aan hebben. 

Dit kun je op verschillende manieren doen denk bijvoorbeeld aan:

  • Tips en tricks delen
  • Inspiratie posts
  • Een persoonlijk verhaal (met take away)
  • Iets wat je lezer kan downloaden (printable of ebook bijv.)

Nog even een quick reminder waarom je dan die waarde moet leveren. Het is eigenlijk heel simpel, als jij waarde geeft krijgt jouw lezer het gevoel dat jij een expert bent in je vakgebied. En bij een expert koop je natuurlijk veel sneller iets. Je lezer krijgt meer vertrouwen in je, en daardoor kan jij makkelijker van je lezers, klanten maken.

Wat een goede blogpost niet kan missen

Goede titel 

Een goede titel spreekt aan. Een goede titel zorgt ervoor dat je blogbezoekers meteen geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt en meer willen lezen. Het is belangrijk dat een goede titel meteen duidelijk maakt waar het artikel over gaat. Het moet pakkend zijn maar ook interessant genoeg om te openen. Let er dus op dat het:

  • Duidelijk is waar het over gaat
  • Interessant genoeg is om te openen
  • Opvallend en moet je lezer nieuwsgierig maken naar meer

Intro en outro

Ook je intro en outro zijn erg belangrijk. In de intro vertel je wat over je blogpost, welke informatie ga je delen en wat kan je lezer verwachten. Zorg ervoor dat je hierbij duidelijk bent, je kan bijvoorbeeld ook een anekdote plaatsen die je lezer alvast warm maakt voor je artikel, maar zorg er altijd voor dat het duidelijk is waar je blogpost over gaat.

Je outro is eigenlijk de afsluiter van je blogpost. Hier kun je een kleine samenvatting plaatsen. Blog lezers zijn geneigd om niet de hele blogpost te lezen, maar alleen de koppen en de stukken die ze interessant vinden. Door in je outro een korte samenvatting te plaatsen kunnen ze alsnog alle info lezen maar dan beknopt. 

Je kan in je outro ook een call to action kwijt. Hierbij zet je je lezer aan tot actie. Vraag bijvoorbeeld om een reactie op je blogpost of om je te volgen op social media. Je kan ze ook doorsturen naar een gratis download om je e maillijst te groeien of verwijzen naar je shop.

Afbeeldingen

Ook goede afbeeldingen zijn heel belangrijk. Ze breken je blogpost op in stukken waardoor de lezer niet het gevoel heeft een hele lap tekst te lezen. Daarnaast is het visueel aantrekkelijk en mooie foto’s kunnen je blog een compleet andere uitstraling geven.

Je kan natuurlijk zelf foto’s maken maar dat is heel veel werk, daarom heb ik een blogpost geschreven met de 15 beste gratis stockfoto sites. Je mag namelijk niet zomaar alle foto’s gebruiken die je op het internet tegen komt. Op deze sites zit je altijd goed zodat je niet straks ineens de rekening in je mailbox krijgt. Wil je meer leren over auteursrecht en welke foto’s je wel en niet mag gebruiken? Lees dan deze blogpost eens over auteursrecht.

In het kort hadden we het in deze blogpost over wat er echt niet kan ontbreken aan een goede blogpost. Zorg dus altijd dat je waarde geeft aan je lezer, want dat zorgt voor vertrouwen. Daarnaast schrijf je een goede titel die aanspreekt en duidelijk is. Schrijf je een intro en outro en plaats je goede kwaliteit afbeeldingen om je tekst op te breken. Als je dat allemaal doet schrijf je sowieso een betere content!


Weet jij al wat een goede blogpost niet kan missen? Er zijn een aantal dingen heel belangrijk, dingen die elke goede blogpost heeft, zoals waarde en een goede titel. Lees dit artikel als je meer wil leren! - The Girlboss.nl #goedeblogpost #zakelijkbloggen #bloggen #vrouwelijkeondernemers #ambitieuzemeisjes #businessbabesnl

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This