fbpx
 

Iedereen is wel eens bang, dat is niet meer dan normaal. Onze lichamen zijn er op gemaakt om ons te behoeden voor gevaar, dat is de reden dat je soms bang wordt. Maar als je angst radar overuren draait en je bang wordt van dingen die helemaal niet gevaarlijk of eng zijn is dat nogal frustrerend en vervelend. Angst kan namelijk zo ontzettend verlammend zijn en op een gegeven moment word je bang voor het bang zijn. Want dat verlammende gevoel van angst, die heftige paniekaanvallen en het constante op je hoede zijn voor ‘enge’ dingen breken je op.

Ik kan inmiddels zeggen dat ik niet vaak meer paniekaanvallen heb, maar die angst om bang te zijn, die is er nog steeds. Het weerhoud mij ervan dingen te doen die ik wel graag zou willen doen. Alleen naar buiten gaan is bijvoorbeeld ontzettend moeilijk. Want wat als ik bang wordt en een paniekaanval krijg. Dan sta ik daar, helemaal alleen. Hoewel ik natuurlijk liever geen angststoornis had gehad, heb ik er wel ontzettend veel van geleerd. Daar wil ik het vandaag over hebben, wat mijn angststoornis mij gebracht heeft.

 

Een enorme dosis zelfkennis

Door alles wat ik al heb meegemaakt heb ik mezelf ontzettend goed leren kennen. Ik weet precies wie ik ben, wat ik kan en wat ik heb. Ik weet op welke momenten ik iets los moet laten en wanneer ik mezelf meer moet pushen. Oke dat daadwerkelijk doen is een ander verhaal. Ik ben namelijk ook ontzettend lui, en soms is het gewoon makkelijker om iets niet te doen. Foei, ik weet het. Maar dat is ook zelfkennis, je slechte eigenschappen kennen. Want als je die niet kent kan je er ook niet aan werken.

Dat ik mezelf zo goed ken betekent niet dat ik precies weet wat ik wil in het leven. Ik ben wispelturig en verander vaak van plan. Wat ik wel weet is dat ik ambitieus ben en dat het ondernemerschap me erg aanspreekt. Wie weet eindig op een dag nog eens met een eigen bedrijf.

Niemand is perfect

Niemand heeft een perfect leven. Wat ik geleerd heb door de jaren heen is dat iedereen minder goede dagen heeft. Dagen dat ze liever in bed blijven en de boel even de boel laten. Of dagen waarin niks lijkt te gaan zoals ze willen. Maar dit is alleen maar normaal. Niemand is perfect, iedereen maakt fouten en als het even tegen zit, geloof me, dan ben je niet de enige.

Het heeft even geduurd voor dit tot me doordrong. Ik dacht altijd dat ik de enige was met problemen, misschien egoïstisch om zo te denken, maar ik wist niet beter. Toen ik mensen ontmoette in hetzelfde schuitje als mij leerde ik dat ik helemaal niet de enige was en dat er zelfs mensen waren die het nog veel moeilijker hadden als mij.

 

Het mag best even tegenzitten

Wat ik ook leerde is dat het oké is als het even niet gaat zoals je wil. Soms moet je even een stapje terug doen en denken aan jezelf voor je weer vooruit kan gaan. Dat is niet altijd makkelijk om te doen. Zeker als je graag vooruit wilt en een enorme drive hebt om een beter en sterker persoon te worden. Maar noodzakelijk is het wel. Zeker als je niet overspannen wil raken of een burn-out wil krijgen.

Een burn-out voorkomen, hoe herken je de symptomen?

Daarbij is het normaal dat het soms even tegenzit. Het kan niet alleen maar goed gaan in het leven ook al wil je dat nog zo graag. Wat je vooral niet moet doen is tegen die momenten aanschoppen. Neem ze gewoon zoals ze zijn. Neem even de tijd, en hup, doorgaan.

 

Wat ik met dit artikel vooral wil zeggen is dat iedere negatieve kant ook positieve kanten kent. Het is niet allemaal slecht -Gelukkig maar- en probeer daarom uit lastige, negatieve situaties ook iets positiefs te halen. Het zal je beter in het leven doen staan.

Wat heb jij geleerd van een negatieve situatie?

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: