fbpx
 

Bloggen doe ik inmiddels alweer een jaar of 10. Ik ben begonnen toen het in Nederland net een beetje in opkomst was. Mijn eerste blog was meteen mijn meest succesvolle blog maar door omstandigheden moest ik daar mee stoppen. Later heb ik het een aantal keer geprobeerd op te pakken maar zonder succes. Vandaag ga ik je vertellen wat ik geleerd heb van mijn mislukte blogs en hoe ik dat nu anders doe.

Geef niet op

Dit is de belangrijkste les die ik geleerd heb. Ik ben iemand die graag snel resultaat ziet. Ik was altijd ontzettend ongeduldig en het ging me nooit snel genoeg. Hierdoor stopte ik vaak als snel met mijn blog. Overal lees je succesverhalen van bloggers. Bloggers die binnen no time een goedlopende blog hadden. In realiteit gaat het alleen lang niet altijd zo.

Als je doorzet en actief je blog blijft updaten, gaat je blog vanzelf groeien. Maar dit heeft tijd nodig. Maar doe je er niks mee verwacht dan niet dat je enorme groei zal zien. Het belangrijkste is dat je niet zomaar opgeeft. Want nee je zal niet binnen een paar weken geweldige bezoekersaantallen hebben. Dit kan maanden en soms zelfs jaren duren. Maar als je er dan eenmaal bent, dan heb je ook wat.

Lees ook: Hoe je meer tijd kan vrijmaken om te bloggen

Fouten maken is menselijk

Iedereen maakt fouten, maar bij mijn laatste blog liet ik het niet toe die te maken. Daardoor ging de kwaliteit van mijn blogposts in plaats van vooruit alleen maar achteruit. Ik was namelijk zo druk bezig met geen fouten maken dat ik meer tijd bezig was met uitzoeken hoe je het beste kon bloggen in plaats van het zelf te doen. Ik zat de hele dag andere blogs af te struinen naar de beste tips, volgde alle webinars die ik maar kon vinden en schreef me in voor iedere nieuwsbrief waar ik iets van kon leren.

Natuurlijk is het goed om nieuwe dingen te leren, maar het is ook heel belangrijk dat je zelf aan de slag gaat. Je leert namelijk het meeste door gewoon te doen en ja, dat betekent dat je fouten gaat maken. Maar dat is oké, want juist daar leer je van.

Blog mislukte blog tips tricks leren bloggen

Ben en blijf consistent

Consistent zijn vind ik nog steeds ontzettend lastig. Het speelt mee dat ik door mijn gezondheid soms een stapje terug moet doen, maar ik ben ook heel erg gevoelig voor uitstel gedrag. Hierdoor komt het regelmatig voor dat ik mijn blogposts niet optijd afkrijg of dat het me even niet lukt om een artikel te posten.

Toch is dit misschien wel een van de belangrijkste dingen om wel te doen. Ten eerste krijg je hierdoor een vast ritme. Daarnaast is regelmatig posten ook fijn voor je bezoekers. Je bezoekers zien namelijk graag nieuwe artikelen als ze op je blog komen. Is er niks nieuws dan is er grote kans dat ze wegklikken. Een andere tip is om te posten op vaste dagen, dit doe je voor jezelf – makkelijker plannen – en voor je bezoekers. – zodat ze weten waar ze aan toe zijn –

Goede content is een must

Je blog kan nog zo goed gedesigned zijn, als de content niet goed is zijn je bezoekers zo weer weg. De content die je op je blog plaatst moet altijd goed zijn. Of je nou uitgebreide blogposts schrijft of korte highlights, het maakt niet uit. Zorg er voor dat alles wat je schrijft kwalitatief goed in elkaar zit. Denk daarbij aan geen spelfouten, duidelijkheid en draai niet om de feiten heen. Ook iets wat ik geleerd heb, vertel altijd de waarheid. Je lezers prikken er namelijk zo doorheen als je iets niet oprecht of eerlijk verteld.

Content is niet alleen de tekst die je schrijft, het zijn ook de afbeeldingen die je plaatst. Misschien maak je ook wel video content. Het is gewoon heel belangrijk dat alles kwalitatief goed is. Zorg dus voor goed belichte, heldere foto’s en als je video maakt zorg dan voor een goede kwaliteit beeld en audio.

Lees ook: Hoe kan je goede blog content schrijven | Deel 1

Maak contact met andere bloggers

Bloggen kan heel eenzaam zijn. Je werkt vaak alleen vanuit huis en hoewel we het allemaal leuk vinden om te doen, kan het wel eens lastig zijn dat je niemand hebt om mee te sparren. Daarbij is het veel gezelliger om like minded people om je heen te hebben. Daarom zou ik het absoluut aanraden om contact te maken met andere bloggers.

Contact maken is helemaal niet zo moeilijk, social media is hiervoor ideaal. Je kan een leuke blogger gewoon eens aanspreken, stuur een leuk berichtje op Twitter of Facebook. Bloggers vinden het vaak leuk om van collega’s te horen en als jij een leuk berichtje stuurt is er grote kans dat je hier reactie op krijgt.

Je hoeft echt niet alles van me aan te nemen wat ik in dit artikel schreef. Het leuke aan bloggen is dat je alles zelf kan ontdekken en leren. Fouten maken hoort daar bij en dat is prima, maar ga vooral aan de slag om een blog te maken waar jij trots op bent. Bloggen is heel leuk maar het moet ook leuk blijven dus doe je ding en maak je eigen ‘regels’.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This