Waarschijnlijk heb je dit jaar al doelen voor jezelf gesteld. Met sommige zal je al lekker bezig zijn, maar het kan ook zijn dat een van die doelen zorgt voor stress. Daar zul je dan iets mee moeten. Maar doelen loslaten, is dat niet hetzelfde als opgeven? En dat beetje stress, dat kan je toch wel aan? Simpel antwoord, nee. Als doelen je teveel energie kosten en je er niet meer gelukkig van wordt dan moet je ermee stoppen. Vandaag vertel ik je waarom je doelen loslaten soms nodig is.

waarom doelen loslaten soms nodig is

Waarom doelen loslaten soms nodig is

Je doel levert te veel stress op

Een goede reden om je doel los te laten is als je doel je meer stress oplevert dan goeds. Een doel mag best ambitieus zijn, en het mag ook zeker soms moeilijk zijn. Maar als het je op een gegeven moment alleen nog maar stress oplevert is dat het niet waard. Wat je in deze situatie kan doen, is kijken of het doel kleiner en behapbaarder maken zorgt voor minder stress. Is dit niet het geval, laat het dan los en ga focussen op iets anders.

Je doel was te ambitieus

Een ambitieus doel kan heel goed zijn, het kan ervoor zorgen dat je net wat harder je best doet en er net wat meer voor gaat. Maar het kan ook zorgen voor het tegenovergestelde. Dat je compleet overwhelmed bent met alles wat je er voor moet doen. Of het kan dat het uiteindelijk helemaal niet haalbaar blijkt te zijn. Ook in dit geval is het slim om je doel kleiner te maken. In plaats van die 10.000 bezoekers op je website kun je genoegen nemen met 5.000 of zelfs nog minder. Zodra je dat kleinere doel behaald hebt kun je weer een stap verder gaan.

Je doel past niet meer bij je

Dit is een hele makkelijke, als je doel niet meer bij je past moet je het gewoon los laten. Mensen veranderen en iets waar jij begin van het jaar nog heel gepassioneerd over kon zijn kan nu iets saais en vervelends geworden zijn. En dan is het helemaal oké om er mee te kappen. Kies iets waar je wel blij van wordt en iets waar je wel echt voor wil werken. Niet alleen is het dan makkelijker je doel te bereiken je bent ook een stuk gemotiveerder.

Je doelen loslaten is niet altijd leuk, maar wel soms nodig om ervoor te zorgen dat je doorgaat. Pas ze aan en anders er gewoon helemaal mee stoppen. Dat is geen opgeven, dat is kiezen voor jezelf en wat voor jou belangrijk is. Dat is waar het uiteindelijk om gaat.


Wil je meer lezen over doelen?


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This