Als je net als ik thuis zit, omdat werken er even niet inzit, heb je veel vrije tijd. Ik wist heel lang niet wat ik met al die tijd aan moest en verveelde me continu. Toen ben ik begonnen met bloggen. Inmiddels alweer 10 jaar geleden. Bloggen bleek voor mij het ideale tijdverdrijf. Vandaag ga ik je precies vertellen waarom.

Waarom bloggen ideaal is als je thuis zit

Bloggen geeft structuur

Als je je blog serieus neemt en er actief mee bezig bent, geeft bloggen structuur. Je hebt immers je lezers tevreden te houden en je zal daarom regelmatig nieuwe artikelen moeten posten. Een planning is essentieel als blogger en dat zorgt voor meer structuur. Zo moet ik bijvoorbeeld iedere doordeweekse dag een paar uur aan mijn blog werken. Artikelen schrijven, social media inplannen en foto’s bewerken. Dit geeft me een reden om uit bed te komen en aan de slag te gaan.

Bloggen is afwisselend

Zoals ik net al zei ben ik een paar uur per dag met mijn blog bezig. Er moet namelijk een hoop gebeuren, maar het is nooit saai omdat er zoveel verschillende dingen zijn om te doen. Je bent content creator, social media manager, marketeer en contactpersoon allemaal tegelijkertijd. Door al deze taken ga je je nooit vervelen.

Je leert ontzettend veel van bloggen

Je leert niet alleen het bloggen zelf, je leert ook een hoop over social media, het onderwerp waarover je blogt en over je eigen kwaliteiten. Al deze dingen kunnen handig van pas komen mocht de dag daar zijn dat je wel aan het werk kunt. Je zou zelfs kunnen gaan freelancen op den duur of een inkomen genereren met je eigen blog.

Je leert nieuwe mensen kennen

Als je veel thuis zit kan je wereld kleiner worden als je zou willen. Nieuwe mensen leren kennen is niet altijd even makkelijk. Met bloggen kun je nieuwe contacten op doen. Reageer eens actief op social media bij collega bloggers, er kunnen op die manier leuke nieuwe contacten ontstaan.

Je kunt samenwerken met bedrijven

Een leuke bijkomstigheid van bloggen is dat je gratis producten kunt ontvangen en geld kan verdienen met je blog. Dit gebeurt natuurlijk niet meteen. Je moet wel flink wat bezoekers hebben voor het zover is. Maar een cadeautje met de post is altijd leuk en inkomen natuurlijk ook.

Bloggen is leuk

Als laatste is bloggen natuurlijk ook gewoon super leuk. Om al de redenen hierboven maar ook gewoon omdat het jouw plekje op het web is. Jij bent de baas en jij bepaalt wat je er van wil maken. Je kunt het helemaal ontwerpen naar jouw smaak en je kan schrijven over alles wat je leuk vind. En het allerleukste? Er zijn nog meer mensen zoals jij die dezelfde passies hebben, en deze mensen gaan je blog met veel plezier lezen. Echt iets om trots op te zijn!

Als je nog niet overtuigd bent raad ik je aan het gewoon eens te proberen, er zijn genoeg gratis opties zoals wordpress.com of blogger.com. blijkt het uiteindelijk toch niet je ding te zijn? Even goede vrienden, maar vind je het wel super leuk laat dan vooral in de comments en link naar je blog achter. Ik ben super benieuwd!

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This