fbpx
 

1 Januari 2018. Klinkt best gek om 2018 te zeggen en ik zal het de eerste paar weken vast nog verkeerd opschrijven. Maar wat ben ik er klaar voor. Vorig jaar zei ik tegen mezelf, 2017 wordt mijn jaar. En dat werd het. Ik heb hard aan mezelf gewerkt en ondanks tegenslagen een heel goed jaar gehad. Vandaag zeg ik het nog een keer. Maar dan over 2018 en ik ga er net zo hard voor werken!

Maar hoe kan je nou eigenlijk het beste het nieuwe jaar ingaan? De juiste start van het nieuwe jaar is natuurlijk voor iedereen anders, maar er zijn wel een aantal dingen die denk ik voor iedereen gelden. Daarom schreef ik deze post. Zodat jij ervoor kan zorgen dat 2018 helemaal jouw jaar wordt!

Doelen in plaats van goede voornemens

Ieder jaar hoor je ze weer, goede voornemens. Iedereen lijkt ermee bezig aan het begin van het jaar. Maar ergens midden Februari is iedereen zijn eigen voornemens allang weer vergeten. Ik ben niet zo van de goede voornemens. Ik werk liever met doelen. “Maar Monique dat is toch hetzelfde?” Nee daar ben ik het niet mee eens. Goede voornemens staan erom bekend dat ze niet gehaald worden. Voor goede voornemens maken mensen vaak ook geen plan, en dat terwijl dat eigenlijk het belangrijkste is.

Daarom werk ik dus liever met doelen. Als je wil weten hoe ik mijn doelen stel (en ze behaal!) Kan je deze blogpost eens lezen. Een strategie is het allerbelangrijkste en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Maar je zult er wel mee bezig moeten blijven. Als je er niet keihard aan werkt gaat het je ook niet lukken namelijk.

Begin netjes en opgeruimd

In Januari maak ik altijd tijd om mijn leven op orde te krijgen. Daarmee bedoel ik dus ook het huishouden. Ga eens door je kledingkast en doe weg wat je nooit draagt. Ruim de keukenkastjes op, en ga eens door die verzameling notitieboekjes waar 2 zinnen in staan. Wat heb je echt nodig en waar kan je iemand anders blij mee maken. Een opgeruimd huis staat voor een opgeruimd hoofd. En zo kun je nog harder aan jezelf en je doelen werken.

Denk ook eens aan je social media. Ik ga aan het begin van het jaar even door mijn vriendenlijsten om te kijken wie ik daar nog in wil hebben en wie niet. Mensen waar ik nooit mee spreek of nooit mee omga hoeven niet perse te blijven. Mensen die een negatieve invloed hebben al helemaal niet. Weg ermee. Tijd voor een frisse start!

Alles op een rijtje

Tevens is het fijn om alles voor jezelf een beetje op een rijtje te hebben. Wie ben je, wat wil je, hoe wil je herinnerd worden, etc. Denk eens goed na over jezelf en wat je allemaal hebt in je leven. Sta stil bij de dingen die je gelukkig maken en plan die wat vaker in, in het nieuwe jaar. Het is ontzettend belangrijk dat je goed aan jezelf denkt. En weten wat je wil is daar een belangrijk onderdeel van.

Bedenk ook hoe je iets terug kan doen aan de maatschappij. Ik heb bijvoorbeeld besloten iedere maand een artikel te wijden aan een goed doel. Iets terug doen betekent niet perse geld doneren. Er zijn veel meer mogelijkheden. Zo kon je met kerst een kaartje sturen naar eenzame ouderen. Een kleine moeite met een grote impact!

Geniet

Als laatste wil ik nog even zeggen dat je er vooral van moet genieten. Je hoeft echt niet iedere dag knetterhard aan jezelf te werken. Je mag ook best eens een dagje niks doen (of een paar dagen ;)) Doe wat goed voelt voor jou. Oh en als je een doel behaald of iets goeds gedaan hebt mag je jezelf best eens verwennen met een lekker wijntje of een hapje in de stad. Ik zou zeggen ga ervoor. Want 2018 wordt jouw jaar!

Hoe starten jullie het nieuwe jaar?


4 geweldige tips voor het nieuwe jaar die je niet mag missen. Zo ga je goed het nieuwe jaar in. Zodat ieder nieuw jaar er eentje voor in de boeken is.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: