fbpx
 

Ik heb de laatste tijd al vaker over Instagram geschreven. Ik vind het namelijk weer helemaal leuk. Ik maak met veel plezier foto’s om te posten en vind het leuk om een pakkende caption te bedenken. Als je er zoveel werk in steekt is het natuurlijk wel leuk als je posts bekeken worden. Dat kan met Hashtags. Misschien gebruik je ze al misschien ook niet, maar hashtags kunnen er voor zorgen dat je net even wat meer bezoekers naar je posts trekt. Maar hoe doe je dat?

Het is niet zo makkelijk als gewoon even wat leuke hashtags bedenken en plaatsen. Als je het succesvol wil gebruiken zal je wat strategischer moeten zijn. En ik ga je uitleggen hoe je dat precies voor elkaar krijgt.

Hoe gebruik je hashtags

Bij iedere foto die je plaatst mag je 30 hashtags plaatsen. Zelf gebruik ik ze vaak niet allemaal. Let er op dat je hashtags allemaal relevant zijn aan je foto. Plaats je bijvoorbeeld een quote gebruik dan niet de hashtag #flowers tenzij je quote misschien over bloemen gaat. Ook is het slim om niet standaard woorden te gebruiken. #gezellig is bijvoorbeeld helemaal niet zo effectief als #GirlbossNL.

Hashtag Hashtags Instagram #

Hashtags kiezen

Een handig hulpmiddel om hashtags te ontdekken is het Ebook van van Lifejunkie. In ‘de ultieme Instagram hashtag gids’ staan honderden hashtags voor verschillende doelgroepen. Super fijn om hier eens tussen te neuzen en het maakt je werk zoveel makkelijker. Er zitten echt een hele hoop goede hashtags tussen die zorgen voor heel wat extra views op je post. Je koopt de Ultieme Instagram Hashtag gids hier! Oh en bonus, hij is helemaal niet duur!

Bij het kiezen van hashtags om te gebruiken moet je een beetje strategisch zijn. Gewoon zomaar eentje kiezen gaat niet werken. Je moet er wat onderzoek naar doen. Kies een hashtag uit in de gids en ga eens kijken wat hier allemaal wordt gepost. Passen de foto’s bij jouw doelgroep of is de sfeer van de foto’s juist heel anders. Op die manier ga je kijken welke hashtags goed bij je passen.

Hashtag groepen maken

Als je een selectie hebt gemaakt van de hashtags die je wil gebruiken, is het slim om deze op te slaan. Grote kans dat je ze vaker wil gebruiken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door ze bij te houden in je notities. Zelf gebruik ik hiervoor de preview app. In deze app kun je plannen welke foto’s je wanneer plaatst maar je kan ook je hashtags opslaan. Super handig.

Verder is het gewoon een kwestie van uitproberen. Sommige dingen werken wel en sommige niet. Dat verschilt ook per account. Maak je eigen strategie en ga aan de slag. Ik weet zeker dat je succesvol zult zijn.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This