Hema kerstkaarten

Wist je dat er in Nederland op dit moment ongeveer 3.1 miljoen 65 plussers zijn? En wist 1 miljoen van deze mensen zich wel eens eenzaam zijn. 200 duizend van deze mensen zijn zelfs extreem eenzaam. Zo eenzaam dat ze maar 1 keer per maand sociaal contact hebben.

Toen ik dit las brak mijn hart. Ik voel me ook wel eens eenzaam. Maar hier kan ik me totaal geen voorstelling van maken. Ik ben heel blij dat ik familie heb waar ik altijd op kan terugvallen, een vriend die altijd voor me klaar staat en ontzettend lieve vriendinnen die ik regelmatig zie.

Maar stel je voor dat je een maand lang met niemand een echt gesprek kunt voeren. Dat er niemand is die bij je op bezoek komt, dat je geen familie meer hebt waar je op terug kan vallen, en er geen vrienden meer zijn die je kan bellen als je het even nodig hebt.

Per toeval hoorde ik van het ouderenfonds en specifiek van een actie. Het ouderenfonds roept namelijk op om een kerstkaartje te sturen naar deze eenzame ouderen. Ik was sowieso al van plan kerstkaarten te sturen dit jaar. Ik heb 2 pakjes gekocht met 10 kaarten. Een aantal daarvan ga ik opsturen naar het ouderenfonds zodat ze terecht komen bij de ouderen die er echt heel blij van worden.

stuur een kaartje naar eenzame ouderen via het nationaal ouderenfonds

Hoe leuk is het om iemand een fijne kerst te bezorgen. Je kan het bij 1 kaartje laten, maar je kan ook je adres erop zetten zodat de oudere in kwestie een kaartje terug kan sturen. Hier kunnen hele bijzondere vriendschappen uit ontstaan. Niemand zou zich met kerst eenzaam moeten voelen. De rest van het jaar ook niet natuurlijk maar met kerst kan het gevoel van eenzaamheid natuurlijk extra sterk zijn. Het is namelijk een echt familiefeest.

Als je een kaartje wil sturen zorg dan dat je

  • Een kaartje stuurt voor 18 December
  • Met post- of Decemberzegel
  • Naar Nationaal Ouderenfonds: Postbus 156, 3980 CD Bunnik.

Voor meer informatie over het kerstkaartje sturen kan je hier klikken. En als je meer wil weten over eenzame ouderen in Nederland kan dat hier. Als je geen kerst kaartje wil sturen zijn er nog veel meer manieren om eenzame ouderen te steunen. Kijk hiervoor ook op het Nationaal Ouderenfonds.

Ga jij een kerst kaartje sturen?

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: