fbpx
 

Ik ben vast niet de enige die in de ochtenden niet op haar best is. Als ik net wakker ben, ben ik echt helemaal niks waard. Ik heb gewoon even de tijd nodig om wakker te worden en op te starten. Als je net als mij last hebt van opstartproblemen dan is dit artikel helemaal geschikt voor jou. Want ik geef mijn tips om fitter op te staan in de ochtend zodat je de dag wat makkelijker doorkomt.

Probeer niet te lang te snoozen

Het is heerlijk om wat langer te blijven liggen, maar uiteindelijk word je van snoozen niet echt fitter. Eerder het tegenovergestelde. De kans is groot dat je na het snoozen een beetje gaar bent. En dat is niet de start die je het liefste hebt in de ochtend. Dus probeer meteen wakker te worden. Zelf pak ik vaak mijn telefoon en ga ik even scrollen door Twitter en Instagram. Daardoor ben ik in ieder geval wakker en kan ik toch nog even blijven liggen.

Zet muziek aan

Muziek is een echte mood booster. Ik vind het dan ook lekker om tijdens het klaarmaken muziek aan te zetten. Kies voor vrolijke motiverende muziek. Het houd je wakker en is goed voor je stemming. Het motiveert mij om aan de slag te gaan met mijn taken. Die motivatie kan ik, zeker in de ochtend, goed gebruiken.

fitter op staan

Vergeet niet de ontbijten

In de ochtend is het belangrijk om goed te eten. Je hebt extra brandstof nodig om de dag door te komen. Niet iedereen kan even goed ontbijten. Ik ben zo iemand die maar met moeite iets weg krijgt. Probeer toch iets te pakken, al is het maar een stuk fruit of een granenreep. Je lichaam heeft brandstof nodig en zeker als je een lange dag voor de boeg hebt is dit ontzettend belangrijk.

Vind een routine die bij jou past

De een vindt het fijn om in de ochtend te douchen, de ander doet dat niet iedere dag. Sommige mensen dragen elke dag make up en anderen weer niet. Hoe jij je ochtend in deelt is helemaal aan jou. Maar probeer een manier te vinden die bij jou past. Vind jij het fijn om iedere dag uitgebreid te ontbijten maak daar dan wat extra tijd voor en doe dat dan ook.

In de ochtend dingen doen die jij fijn vindt zullen je stemming een hoop goed doen. Dat betekent dat jij fijner aan je dag begint en dat je dus lekkerder in je vel zit. Een routine vinden vergt wat tijd. Maar als je eenmaal gevonden hebt wat bij jou past zul je daar veel profijt van hebben.

Als laatste wil ik nog even zeggen dat er geen goed of fout is. Je moet gewoon doen waar jij je prettig bij voelt. Hoe een ander zijn ochtend in planned heeft niks te maken met hoe jij dat doet. Doe wat jij fijn vind en hou je daar ook aan. Succes met het vinden van jouw routine.

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This