Bloggen kost veel tijd, daar weet je waarschijnlijk alles van. Door de jaren heen heb ik geleerd om sneller en efficiënter te bloggen en als ik er goed voor ga zitten kan ik in een uur mijn blogpost zowel geschreven als in-gepland hebben op mijn blog. 

Zo ging het niet altijd, ik deed er altijd een stuk langer over. Soms meer dan 5 uur. Dat kwam vooral omdat ik veel twijfelde. Moet ik dit erin laten, komt dit niet raar over, is dit wel informatief genoeg. Maar het kwam ook door het niet hebben van een plan. Nu heb ik die wel, en gaat alles op de automatische piloot. Hoe je dat doet ga ik je nu vertellen.

Maak altijd een plan

Je kan zomaar uit het niets beginnen met schrijven, maar de kans dat je dan dingen vergeet of verkeerde informatie geeft is groot. Begin dus altijd met een plan. Zodra ik een blog idee ergens opschrijf maak ik meteen een eerste opzet daar bij. Dit is maar heel kort en kost nog geen 5 minuten werk, maar zodra ik er dan voor ga zitten kan ik mijn blogpost in 1 keer schrijven. 

Deze opzet bevat eigenlijk alleen de punten die ik wil benoemen in mijn blogpost. Soms wat inspiratie voor de intro of outro maar altijd de belangrijkste take aways. Wat wil ik mensen mee geven in deze blogpost. Dat schrijf ik op. 

Zodra ik dan aan de slag ga met mijn blogpost weet ik nog precies wat ik wilde schrijven. Zo vergeet ik niks en is de content op zijn best.

Hou een template aan

Zorg dat je blogposts altijd een vaste structuur hebben. Begin met een intro vervolgens komt de informatie in 3 tot 5 punten en daarna een outro en call to action. Hoe lang je deze tekst maakt is aan jou, maar zelf streef ik altijd naar zo’n 500 woorden of meer. Let op dat je blogpost wel minimaal 300 woorden heeft, dan is deze interessanter voor Google. 

Je intro is misschien wel het belangrijkste van je blogpost, deze bepaald namelijk of je blog bezoeker de rest ook wil lezen. Zorg dat deze altijd interessant is en een voorproefje geeft van je artikel. Je hoeft deze niet per se als eerste te schrijven, ik merk zelf dat ik het fijn vind om eerst de informatie te doen en daarna pas mijn in- en outro te schrijven. Doe wat goed voelt voor jou. 

Edit als laatste

Begin gewoon met schrijven, denk niet te veel na over wat je geschreven hebt dat komt later wel. Schrijf gewoon alles op wat in je opkomt, tijdens het editen van je blogpost kan je altijd nog gaan schuiven met stukken tekst, dingen verwijderen of dingen toevoegen. 

Ik schrijf het snelste en het beste als ik in de flow zit. Op die manier kan ik razendsnel een blogpost uit mijn vingers toveren zonder teveel moeite, door niet tussendoor te gaan editen aan je tekst blijf je in die flow en kun je dus beter schrijven. 

Zet ook notificaties op je telefoon en computer uit tijdens het schrijven, zonder afleiding vlieg je door de tekst heen dat is het fijne aan die flow. Het gaat allemaal zo lekker makkelijk!

Ik weet zeker dat je met deze tips een stuk sneller en efficiënter blog content kan schrijven. Het is even wennen maar als je eenmaal een systeem hebt zit het tempo er ook lekker in. Natuurlijk duurt het langer afhankelijk van hoe lang je blogpost is, maar als je dit systeem als basis aanhoudt zullen ook de lange blogposts een stuk vlotter uit je vingers komen!


Sneller en efficiënt bloggen zodat je binnen een uur je blogpost klaar hebt.  Bloggen kost veel tijd dus het is fijn als het sneller kan, en dat kan met de tips in deze blog. - The Girlboss.nl #snellerbloggen #bloggen #bloggingNL #bloggers
Sneller en efficiënt bloggen zodat je binnen een uur je blogpost klaar hebt.  Bloggen kost veel tijd dus het is fijn als het sneller kan, en dat kan met de tips in deze blog. - The Girlboss.nl #snellerbloggen #bloggen #bloggingNL #bloggers

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This