Foto’s maken vind ik ontzettend leuk. Met een moeder als fotograaf kan dat ook bijna niet anders. Zo maak ik graag foto’s voor Instagram en soms voor mijn blog. Toen ik het boek Snap! voorbij zag komen, dacht ik, die moet ik hebben. Want foto’s maken met mijn smartphone is niet altijd een succes. Ik pak vrijwel altijd mijn spiegelreflex erbij maar hoe fijn is het als je ook met je smartphone mooie foto’s kan maken. Die heb je namelijk altijd bij je. Ik vertel je vandaag uitgebreid wat ik van het boek Snap! vond en of ik er ook daadwerkelijk wat van geleerd heb.

Snap! in het kort

Laten we beginnen met het feit dat dit boek bomvol prachtige foto’s staat. Dat niet alleen, al deze foto’s zijn gemaakt met een smartphone en dat had ik niet aan zien komen. Ik heb nooit geweten dat je met je smartphone zulke mooie foto’s kon maken. Ik gebruik mijn smartphone wel voor kiekjes, maar niet als ik iets echt op de gevoelige plaat wil vastleggen. Dit boek was dan ook echt een eyeopener voor mij.

In het boek wordt alles behandeld wat je moet weten om mooie foto’s te maken. Van de basics zoals een goede belichting en een schone lens. Tot hoe je je foto’s het beste kunt nabewerken. Echt alles komt aan bod. Zeker als je een beginner bent met fotografie is dit heel waardevol. Je begint echt bij het begin en leert alles wat je moet weten.

Snap! boekreview boek review recensie boekrecensieSnap! boekreview boek review recensie boekrecensie

De belangrijkste les uit Snap!

De belangrijkste les voor mij ging over stijl. Ik maak veel verschillende foto’s maar echt een stijl die mij eigen maakt heb ik niet. Zo maak ik letterlijk foto’s over van alles en nog wat. Snap! leerde mij hoe je voor jezelf een stijl kunt ontwikkelen, door bijvoorbeeld een bepaalde vorm of kleur continu terug te laten komen in je foto’s.

Ook de tips over social media vond ik interessant. Voor mijn blog ben ik actief op Instagram en ik post daar graag mooie plaatjes. Ook hier komt je stijl weer aan bod. Maar ik leerde ook dat je echt alleen je beste foto’s moet plaatsen. Ben je er net niet helemaal tevreden over post dan liever niks.

Is Snap! zijn geld waard

Kort antwoord? Ja, zeker als je nog niet zoveel van fotografie afweet is het een ontzettend waardevol boek. Ben je al wat verder met fotografie staan er nog steeds goede tips in waar je misschien zelf net even niet aan dacht. Het boek is fijn geschreven, en leest makkelijk weg. Je leest hem vrij vlot uit. Maar het is wel een boek wat je er later nog eens bij pakt om de tips opnieuw te lezen. Daarbij zijn de prachtige vormgeving en mooie foto’s hun geld al meer dan waard. Al is het maar om inspiratie op te doen.

Gemaakt met de tips van Snap! Gemaakt met de tips van Snap!

Ik las Snap! in 1 avond uit en ben de dag erna meteen aan de slag gegaan met foto’s maken. Zo maakte ik onder andere deze 2 foto’s van mijn broodje carpaccio – genieten – en drukte mama even snel deze foto van mij af.

Zoals je ziet is de kwaliteit hartstikke goed en ik ben dan ook blij met beide foto’s. Als je zelf aan de slag wil met fotograferen met je smartphone dan kan je Snap! hier bestellen. Hij kost € 16,99 en dat is zeker niet te duur voor alle informatie die je krijgt. Veel plezier met foto’s maken!

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This