De zoektocht naar de perfecte shampoo lijkt haast oneindig. Ik heb dun sluik haar wat heel snel vet word. Vooral dat mijn haar snel vet word is erg lastig. Het kan goed een dag na het wassen al vettig zijn en daardoor nog slapper vallen. Ik was dus opzoek naar een shampoo die mijn haar gezond hield, maar bovenal schoon. En die heb ik gevonden. Benieuwd welke shampoo vet uit mijn haar verbannen heeft? Lees gauw verder.

Herbal essences shampoo & conditioner

Siliconen

De shampoo die ik kocht is de Clean shampoo van Herbal Essences uit de Pure:Renew lijn. Deze shampoos bevatten geen siliconen en zijn ph gebalanceerd. Een beetje misleidend misschien de conditioner bevat wel silliconen wat ik persoonlijk jammer vind.

Het nadeel van siliconen in een product is dat het een plastic laagje om je haar legt, hierdoor lijkt het dus heel glanzend en zacht. Maar dit hoeft in werkelijkheid dus niet zo te zijn.

Jammer dat ze dit wel toegevoegd hebben aan de conditioner. Ik vond het juist een meerwaarde hebben dat de shampoos geen siliconen bevatten. Ik was ook in de veronderstelling dat dit ook om de conditioner ging en zag thuis pas dat dit niet zo was. Overigens is de conditioner wel Ph gebalanceerd en zitten er geen kleurstoffen in.  

De geur

Over de geur ben ik helaas niet zo te spreken. De geur white strawberry & sweet mint doet me denken aan vroeger. Ik had toen een antiklit spray die precies zo rook, zoet en naar aardbeien. Ik gebruikte die altijd voor mijn barbies. Daarom vind ik de geur erg kinderlijk aandoen.

De geur ruikt weliswaar naar de beschrijving maar toch ben ik geen fan. Het is te zoet naar mijn mening en de mint ruik ik amper. De conditioner ruikt wel een stuk sterker als de shampoo dus ik kan er altijd nog voor kiezen alleen de shampoo te gebruiken met een andere conditioner.

Herbal essences shampoo & conditioner

De werking

Maar nu het belangrijkste, hoe werkt de shampoo? Over de werking ben ik zeker te spreken, het maakt mijn haar goed schoon en het wordt helemaal niet zo snel vet als anders.

Ik heb ook een keer de shampoo zonder conditioner gebruikt om te proberen hoe het zat met die siliconen. Mijn haar was wat droger als met conditioner maar het bleef wel goed schoon. Ook had ik een stuk meer volume als met conditioner en daar was ik heel blij mee. Omdat mijn haar zo sluik valt heb ik veel werk om er wat volume in te krijgen, dus als het na het wassen al wat voller is, is dat mooi meegenomen.

Conclusie

De shampoo doet precies wat hij zegt dat hij doet maar niks meer en niks minder. De geur vind ik persoonlijk niks maar misschien vind jij hem wel super. Ik denk niet dat ik hem opnieuw zou kopen. Toch wilde ik het product reviewen zodat je voor jezelf een afweging kan maken. Nog even de plus en minpunten op een rijtje.

+

  • Maakt het haar goed schoon
  • Shampoo is zonder siliconen
  • Niet te duur

  • De geur is te zoet
  • Het doet niks extra’s voor mijn haar

De herbal essences shampoo & conditioner kosten beiden €7,99 maar er zijn bij kruidvat regelmatig leuke acties waardoor ze een stuk goedkoper zijn.

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: