Je kent het wel, je hebt zo’n dag waarin je je eigenlijk nergens toe kan zetten. Je begint aan vanalles maar niks komt af. Productiviteit staat die dag niet in het woordenboek. Maar daar kom je natuurlijk niet mee weg, hoe kan je jezelf motiveren op zo’n dag dat niets lijkt te werken? Wat dacht je van een podcast. Als ik het even niet zie zitten of een blog dipje heb, kan een podcast me inspireren er weer helemaal voor te gaan. Deze zijn vaak mega motiverend en alsof dat nog niet genoeg is steek je er vaak ook nog wat inzichten van op. Dus in dit artikel, de 3 beste podcasts voor girlbosses.

 

The Lavendaire Lifestyle

The Lavendaire Lifestyle is de podcast van Aileen waar je alles kunt vinden over een beter leven. Zoals ze zelf zegt: Life is an art, make it your masterpiece. Een van mijn favoriete recente podcasts van haar is LL 066 Becoming friends with your fear with Meera Lee Patel. Zoals jullie weten heb ik zelf een angststoornis, en alles wat te maken heeft met angsten overwinnen spreekt mij erg aan. Ook een fijne om naar te luisteren is LL 003 You don’t have to have it all figured out, keep exploring.

De podcasts van Aileen vind ik heerlijk om te luisteren als ik me een beetje down voel. Ze inspireren en motiveren me toch door te zetten en gewoon weer aan de gang te gaan. Ookal zie ik het op dat moment even niet zitten. Aileen heeft een fijne stem en is daardoor fijn om naar te luisteren. Ze gaat niet gehaast door de podcasts heen en neemt echt even de tijd. Waardoor het ook fijn en ontspannen is om naar te luisteren.

de 3 beste podcasts voor girlbosses

Girlboss Radio*

Als echte girlbosses kan deze natuurlijk niet ontbreken. Girlboss Radio van Sophia Amaruso. Grote kans dat je haar boek gelezen hebt. Heb je dat trouwens nog niet gedaan, doe dat even. Het is namelijk een heerlijk inspirerend boek. Koop hem hier!*

Bij the Girlboss Radio hoor je iedere week interviews met bekende, minder bekende maar vooral spraakmakende vrouwen, AKA Girlbosses. Goed dat was misschien een beetje voorspelbaar, maar dat maakt de podcast niet minder leuk. Sophia stelt deze girlbosses de vragen die je altijd al wilde weten. Over hun business en hun personal life en vooral wat ze doen dat ze het zo goed voor elkaar hebben. Inspiratie? Check. Motivatie? Ook check.

 

Being Boss

Last maar zeker not least, Being Boss. Een podcast over alles wat je moet weten als je een eigen bedrijf hebt. Denk aan contracten opstellen, netwerken, mindset en geldzaken. Het fijne van deze podcast is dat ze zich niet richten op een type bedrijf. Er is voor iedereen wel wat wils te vinden. Zolang je geïnteresseerd bent in het runnen van je eigen bizz.

De podcast is van Emily Thompson en Kathleen Shannon die het al ver geschopt hebben ieder met hun eigen bedrijf. Ze weten dus waar ze het over hebben, en dat maakt deze podcast ook zo waardevol. De podcast heeft lange afleveringen die een uur tot anderhalf uur duren en korte ‘minisodes’ deze duren gemiddeld een 15 tot 20 minuten. Persoonlijk zijn deze minisodes mijn favoriet. Ik heb niet zo’n lange concentratiespanne dus vind het fijn als afleveringen kort maar krachtig zijn.

 

Alle 3 deze podcasts zijn echte aanraders en mijn persoonlijke favoriet. Dus ga vooral eens luisteren. Misschien ben je straks wel net zo verslaafd als ik.

Ken jij goede podcasts voor girlbosses?   

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: