We weten allemaal dat bloggen veel tijd kost. Zo ben je soms uren bezig met de perfecte blogpost maar het kan ook zijn dat het allemaal even niet lukt. Omdat je geen inspiratie hebt of omdat je gewoon even niet weet waarover je moet schrijven. Gelukkig heb ik de ultieme tips voor je, zodat je altijd weet wat je kan plaatsen. Op je blog maar ook op social media. 

Blogposts hergebruiken

Als je al een tijdje bezig bent met bloggen heb je waarschijnlijk al heel wat content op de plank liggen. Oude blogposts die niet meer zoveel gelezen worden of zelfs blogposts die je nooit gepubliceerd hebt. Hoe zonde is het eigenlijk als je daar niets meer mee doet. Er zijn verschillende manieren om blogposts te hergebruiken, ideaal voor als je even in een blog dip zit. 

Social media

Op social media kan je je blogposts natuurlijk blijven delen. Doe een throwback thursday naar een oude blogpost op Facebook bijvoorbeeld. Of deel een aantal punten uit een oude blogpost in een Instagram post of op stories. Ik merk dat dit voor mij een ideale manier is om oude content te blijven gebruiken. Ik heb inmiddels zo’n 150 blogs op mijn website staan, daar staat echt wel iets tussen wat ik kan hergebruiken.

In een blogpost

Iets wat ik ook wel eens doe is een nieuwe blogpost maken met bestaande content. Plaats bijvoorbeeld een aantal links naar oude blogposts in je nieuwe en deel er een intro bij. Zoals bijvoorbeeld deze blogpost die ik laatst plaatste. 

Leren bloggen? Deze blogpost helpt je op weg

Het is een super fijne manier om je lezers heel veel te leren over 1 onderwerp. Let wel op dat je links openen in een nieuwe pagina, dit is makkelijker voor je lezer. Hoeven ze niet de hele tijd terug te klikken. 

Maak een video

Gebruik jij video marketing al voor je bedrijf? Ik ben er zelf nog niet ingedoken maar het staat wel op de planning, ik wil graag Instagram tv gaan inzetten om mijn Instagram verder te groeien. Je zou dus een blogpost kunnen opnemen in video vorm. De doelgroep van video is weer heel anders als die van blogs. Je brengt jezelf dus onder de aandacht bij nieuwe mensen. Naast Instagram tv is er natuurlijk ook nog Youtube, ook dit kan heel waardevol zijn voor je bedrijf. 

Let wel op dat je niet alles dwars door elkaar gaat doen. Focus eerst op 1 of 2 platformen en als dat je goed afgaat kan je er 1 bijpakken. Als je meteen alle social media kanalen wil gaan gebruiken, en je blog en ook nog Youtube, raak je dadelijk nog in een burn-out en dat willen we niet! Daarnaast heeft iets wat je wil groeien focus nodig, anders groeit het niet. Dus begin bij het 1 en daarna het ander. 

Ik ben benieuwd of jij je blogposts al hergebruikt op andere platformen! Heb je nog dingen die ik moet toevoegen aan dit artikel? Laat het me weten. Uiteraard met linkje naar je blog 😉 


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This