We leven in een wereld waarin zoveel van ons verwacht wordt. Een goede baan, een leuke vriend of vriendin, een gezinnetje op zijn tijd en een druk sociaal leven. Druk zijn is de standaard aan het worden. Maar zo zou het eigenlijk helemaal niet moeten zijn. Het is veel beter om effectief te zijn dan druk.

Als je aan iemand vraagt hoe het met hem of haar gaat is het antwoord vaak: ‘druk’ maar waarom kiezen we ervoor altijd maar druk te zijn? Tijd voor jezelf nemen, uitrusten en soms een keer nee zeggen is ook heel belangrijk. Misschien zelfs wel belangrijker. Want als je zelf niet goed in je vel zit, is druk zijn niet eens haalbaar.

Druk zijn lijkt gelijk te staan aan succesvol zijn. Maar in mijn ogen zijn dit twee compleet verschillende dingen. Druk zijn betekent dat je continu aan staat, dat je veel te doen hebt en pauze er eigenlijk niet in zit.

Maar, druk zijn betekent niet dat je hard werkt, het betekent alleen dat je veel werkt. En het eerste wat dan in me opkomt is quality over quantity. Ik kan wel 8 uur per dag aan mijn blog gaan zitten werken, waarin ik maar wat doe en van hot naar her ga. Maar ik kan veel beter 2 uur werken waarin ik gefocust ben en ook daadwerkelijk mijn taken af krijg.

Daarbij is tijd voor jezelf, ontspanning, rust en even niks doen ook heel hard nodig. Als je het lastig vindt hier tijd voor te maken plan dan een vast moment in. Zodat je die drukte toch even kan laten gaan.

Dus, druk zijn betekent niet dat je productief bezig bent, alleen dat je veel te doen hebt. En dat kan in heel veel gevallen beter, gestructureerder en productiever. Kies er dus liever voor om niet druk, maar productief te zijn. Neem tijd voor jezelf, ontspan tussendoor even een moment en plan je agenda vooral niet te vol. Werk beter, niet harder.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This