Vertrouwen in jezelf. Onvoorwaardelijk geloven in jezelf en houden van jezelf is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De één vindt zichzelf te dik, de ander te dun en weer een ander vind zichzelf niet sociaal genoeg of juist veel te hyper.


Iedereen heeft dingen die ze graag wil veranderen aan zichzelf. Maar wat als ik je vertel dat je goed bent zoals je bent? Geloof je me dan, of denk je laat maar lullen die Monique. Ik zou het laatste denken en eigenlijk is dat ontzettend jammer.

Want je bent écht goed zoals je bent. Op het moment dat je dat zelf gaat geloven zal er een last van je schouders vallen.

Vooral vrouwen maken zich druk om de mening van anderen. Maar we horen vaak vooral de negatieve dingen. Een compliment ben je zo weer vergeten, terwijl kritiek je nog weken bij kan blijven. En het zijn juist die complimenten die zo waardevol zijn. Probeer deze week eens echt te genieten van de complimenten die je krijgt. Houd er rekening mee dat sommige complimentjes een beetje verborgen zijn. Het kan zo simpel zijn als ‘wat heb je een leuke broek aan.’ of een ‘dat doe je goed!’

Wat ook belangrijk is, is dat je wat vaker een complimentje geeft. Want niet alleen jij kampt met onzekerheid, iedereen heeft er last van. Een klein compliment kan voor een ander van heel veel waarde zijn. Strooi dus lekker rond, die complimenten. Zorg er alleen wel voor dat ze gemeend zijn, niemand heeft iets aan een ongemeend compliment en de meeste mensen prikken daar zo doorheen.

Dus geniet eens extra van de complimentjes die je krijgt, hoe groot of klein ze ook zijn. En strooi complimenten rond als confetti, maak anderen mensen blij. Een klein gebaar met grote impact! En laat je niet gek maken door kritiek, je bent goed zoals je bent. Echt waar!

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This