Bloggen is mijn passie, ik haal er zo ontzettend veel plezier uit. Ik ga inmiddels ook alweer heel wat jaartjes mee in blogland. Ik heb heel wat verschillende blogs gehad door de jaren heen en nu dan The Girlboss.nl. Nog steeds doe ik het met heel veel plezier en ik kan me ook nu nog niet voorstellen dat ik er ooit mee zou stoppen. Vandaag deel ik met jou mijn redenen om te gaan bloggen.

Waarom ik begonnen ben met bloggen

Back in the day

Toen ik net begon met bloggen, was bloggen nog niet booming. Er waren een handjevol grote blogs en verder was er nog helemaal niet zoveel. Ik werd geïnspireerd om te gaan bloggen door Mascha van Beautygloss. Zij was toen een van de grootste bloggers en door haar werd ik een groot beauty fan. Mijn eerste blog was dan ook een beautyblog met de naam BeautySmaxz – als ik het nu hoor cringe ik zo hard haha –

Omdat er toen nog niet veel blogs waren groeide mijn blog best snel. Maar in die periode ging het niet zo goed met me. Ik zat er mentaal helemaal doorheen, ik was een jaar of 12 en werd erg gepest. Ik kreeg een schoolfobie, en naar school gaan zat er niet meer in. Dat brengt me bij de eerste reden om te gaan bloggen.

Tijd doden

Ik ging dus niet maar naar school en had veel vrije tijd om handen. Bloggen was een welkome uitlaatklep. Ik kon hier mezelf zijn, ik werd online niet gepest en kon schrijven over de dingen die ik leuk vond. Het duurde dan ook niet lang of ik was helemaal verslaafd aan bloggen. Al mijn zakgeld ging op aan beautyproducten om te reviewen. In die tijd kreeg je nog geen gratis producten opgestuurd en blogde je echt uit passie, niet om er rijk van te worden.

Gestopt

Mijn blog groeide snel, maar helaas moest ik ermee stoppen. Met mijn gezondheid ging het steeds slechter, ik was depressief en mijn angsten werden steeds erger. Dus ik stopte. Achteraf is het jammer dat ik toen gestopt ben. Ik had iets moois opgebouwd. Maar mijn angsten namen de overhand.

Nieuwe blogs

In periodes dat het wat beter ging startte ik wel eens een nieuwe blog. Dit hield ik dan een paar maanden vol tot het weer slechter met me ging en dan stopte ik ook daar weer mee. Beauty was niet meer zo mijn ding dus ik ging langzaam andere dingen ontdekken. Lifestyle werd meestal het thema, met een persoonlijk randje.

Fast forward naar 2016

In 2016 ontdekte ik Amerikaanse blogs over bloggen zelf. Mijn interesse was gewekt. Ik had bloggen altijd leuk gevonden maar door deze Amerikaanse blogs leerde ik over allemaal blog aspecten die ik niet kende. Nieuwsbrieven schrijven, producten verkopen, ondernemen. Ik ontdekte dat ik dat misschien wel het allerleukste vond. Bloggen kon een baan zijn, en dat vond ik heel interessant.

Ik ging zoveel informatie lezen als ik maar kon. Ik wilde alles weten over bloggen en hoe je het goed kon doen. In die periode heb ik dan ook heel veel geleerd. Het werd tijd om het in de praktijk te brengen. Dus startte ik een engelstalige blog over branding, ik deed op dat moment een thuisstudie grafische vormgeving dus dit leek me een interessant onderwerp. Ik haalde heel veel plezier uit de strategische kant. Maar engels schrijven bleek vermoeiender dan verwacht. Mijn engels is prima, maar een volledig artikel schrijven van 1.000+ woorden met allemaal niche termen bleek lastig.

Door Monique/The Girlboss

Ik besloot terug te gaan naar het Nederlands en gewoon te schrijven over dat wat ik op dat moment leuk vond. Door Monique was geboren, de blog waar je nu op zit. Later wilde ik een specifieke doelgroep kiezen. Ik veranderde de naam van deze blog in The Girlboss.nl en de rest is geschiedenis. Als je helemaal terug gaat naar het begin van deze blog kan je nog de lifestyle artikelen vinden die ik voor Door Monique schreef.

Nu schrijf ik vooral voor ambitieuze dames die aan hun doelen werken. Over ambitie, bloggen en selfcare maar ook nog steeds af en toe een lifestyle artikel. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Hoe jij je blog of onderneming gestart bent en wat daaraan vooraf ging. Laat het weten in de comments of deel het met me op social media!


Meer over mij lezen?

Geen carrière maar toch succesvol | Mijn verhaal

Hallo 2019 | Doelen voor het nieuwe jaar

5 Feitjes over mij | Behind the Girlboss

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This