Als blogger wil je natuurlijk dat je site er op zijn mooist uitziet. Waarschijnlijk stel je daarom nogal wat eisen aan een mooi WordPress Thema. Het moet dus mooi zijn, maar ook praktisch en gebruiksvriendelijk. Het ideale WordPress thema vinden is niet altijd even makkelijk. Er zijn online duizenden thema’s te vinden en kies dan maar eens de juiste uit. Vandaag vertel ik je hoe je met gemak je ideale WordPress thema vind.

 

Wat vind je belangrijk

Voor je het web opduikt om te zoeken naar een thema is het slim een lijstje met eisen te maken. Wat moet jou thema sowieso hebben, denk aan een sidebar, of widgets in de footer. Schrijf al je eisen op zodat je helder hebt wat het is dat je nou eigenlijk wil. Je kan wel in het wilde weg thema’s gaan zoeken maar er is zoveel keus dat je nooit gaat vinden wat je zoekt.

hoe vind je je ideale wordpress thema

Wat vind je mooi

Buiten dat je aan je thema praktische eisen stelt, zijn er ook dingen die je mooi vind. Maar let op, de verkoper van het thema wil deze graag zo mooi mogelijk neerzetten. Daarom gebruiken ze de mooiste stockfoto’s en ziet alles er tip top uit. Kijk hier dus doorheen, met een paar kleine aanpassingen kan je het thema straks echt eigen maken. Denk hierbij aan het veranderen van kleuren en fonts. Deze zijn vaak makkelijk aan te passen en zorgen voor een unieke look.

 

Kiezen voor een gratis of betaald WordPress thema

Hoewel het aanlokkelijk klinkt om een gratis thema te kiezen is dit niet wat ik persoonlijk aanraad. Er zijn prima gratis thema’s te vinden, maar het nadeel hiervan is dat deze door veel mensen gebruikt worden. Je wil juist dat je uniek bent, en wil zeker niet 13 in een dozijn zijn.

Een betaald thema heeft een aantal voordelen, ze zitten vaak technisch beter in elkaar en bieden vaak ook een hoop opties om je thema aan te passen. Daarbij worden betaalde thema’s vaak nog regelmatig geupdate wat er weer voor zorgt dat ze minder makkelijk te hacken zijn.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van je WordPress thema

Responsive: Responsive betekent eigenlijk gewoon dat je thema goed werkt op alle apparaten. Dus op de pc, maar ook op mobiel en tablet.

Snel: Zorg er voor dat je thema snel laad, zodat mensen niet te lang hoeven te wachten voordat ze je site kunnen bezoeken.

SEO Friendly: Het is ontzettend belangrijk dat je thema geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Hierdoor kan Google jou site sneller en beter vinden. Dit zorgt vervolgens voor een hogere positie in Google.

Goed Gecodeerd: Een thema wat goed gecodeerd is zal automatisch beter vindbaar zijn, daarbij is het makkelijker om aanpassingen te maken.

Fijne customer support: Als er problemen zijn met je thema word je graag goed en snel geholpen. Let er dus op dat je thema een goede service heeft.

 

De beste SEO tips zodat iedereen je blog kan vinden.

 

Waar kan je mooie thema’s vinden

Een aantal sites waar ik zelf tevreden over ben zijn Bluchic en Pipdig. Hier vind je betaalbare thema’s en super customer support. Op dit moment gebruik ik een thema van pipdig en deze bevalt ontzettend goed.

Hoe installeer je een WordPress thema

Ga naar:

Weergave > Thema’s

> Nieuw thema

> Thema Uploaden

> Kies je bestand (let op, dit moet een zip. bestand zijn)

> Activeren

That’s it!

Heb je nog vragen over het vinden van jou ideale wordpress thema, laat het me weten. Je kan altijd een comment achterlaten of me een berichtje sturen op Twitter of Instagram @TheGirlbossNL

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This