Met je bedrijf heb je het waarschijnlijk al druk genoeg. Daar komt een hele hoop bij kijken ben ik achter gekomen, en dan ben ik nog niet eens officieel begonnen ;). Dan is het fijn als je je blogs in 1 dag allemaal af kan maken zodat je er de hele maand geen omkijken meer naar hebt. Nou moet ik erbij zeggen dat je hiervoor wel echt in de flow moet zitten. Het lukt mij namelijk niet altijd. Als ik me niet geïnspireerd genoeg voel krijg ik het niet allemaal af in 1 dag. Maar we gaan even uit van een best case scenario hier. Zodat jij je blog content in 1 dag klaar hebt. 

Batching

De techniek waar we gebruik van maken heet batching. Dat houd eigenlijk in dat je dezelfde taak in 1 keer uitvoert. Klinkt lekker onduidelijk. Wat ik bedoel is dat je begint met schrijven, alle blogposts in 1 keer en dan pas doorgaat naar de volgende taak. Zo werk je dus in etappes. Zo ga je je dag indelen. Welke stappen je dan aanhoudt vertel ik je nu.

Brainstormen

Je begint de ochtend met een korte brainstorm sessie, een half uurtje is vaak al voldoende. Beantwoord voor jezelf de vraag, wat willen mijn lezers/klanten nog van mij leren. Aan de hand van de antwoorden ga je kijken of je al wat ideeën voor blogposts hebt. Schrijf alles op wat in je opkomt. Afhankelijk van hoeveel blogs je per maand wil schrijven zal je al een eind moeten komen. 

Schrijven

De volgende stap is om alle blogposts te gaan schrijven. Ik schrijf er meestal 4, dat is voldoende voor een maand, maar kijk naar je frequentie en je energie hoeveel je er kan schrijven. Ik raad je ook aan om niet langer als een ochtend te schrijven. Je hoeft ook nog niet perfect te schrijven, editen en controleren doen we later. Na de lunch gaan we de volgende batch doen. 

Afbeeldingen

Na de lunch gaan we verder met de afbeeldingen voor je blogs. Denk hierbij aan foto’s maar ook aan de afbeeldingen voor social media zoals Pinterest en Instagram. Zorg dat je alles klaar hebt staan om straks in te plannen. Het maakt niet zoveel uit of je zelf foto’s maakt of stock foto’s gebruikt, maar met je eigen foto’s ben je gewoon wat langer bezig. Blijk je echt tijd te kort te komen dan kan je het batchen ook over meerdere dagen verspreiden.

Controleren

Als je afbeeldingen klaar zijn ga je weer met frisse zin je blogs controleren. Check op spelfouten en kromme zinnen maar kijk ook of je verhaal kloppend is en of informatie juist is. Door dit niet direct na het schrijven te doen kijk je weer met een frisse blik waardoor fouten die je anders niet op zouden vallen nu ineens wel zichtbaar worden.

Inplannen

Als laatste ga je je blogs en social media inplannen. Door het in te plannen gaat alles automatisch en heb je er nauwelijks nog omkijken naar. Behalve dan reageren op comments en berichten. Inplannen kan heel snel, ik ben meestal met een minuutje of 10 wel klaar per blog. En dan heb je al je blogs weer klaar staan, in een dag nog wel 😉

Kleine recap. Nog sneller bloggen doe je door gebruik te maken van batching. In de ochtend brainstorm je en schrijf je je content. In de middag maak je foto’s, controleer je je teksten en plan je de blogs in op zowel je blog als op social media. Simpel en vooral heel effectief. Ga jij dit proberen?

Wil jij in 1 dag al je blogs voor de komende maand schrijven? Dan is content batching echt iets voor jou. Je gaat in een dag aan de slag om al je content vooruit te werken! - The Girlboss.nl #TheGirlboss #contentbatching #content #fastblogging #businessbabesNL #ambitieuzemeisjes
Wil jij in 1 dag al je blogs voor de komende maand schrijven? Dan is content batching echt iets voor jou. Je gaat in een dag aan de slag om al je content vooruit te werken! - The Girlboss.nl #TheGirlboss #contentbatching #content #fastblogging #businessbabesNL #ambitieuzemeisjes

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: