fbpx
 

In het hoogseizoen is het heel normaal om minder bezoekers te hebben. Maar na de zomervakantie wil je natuurlijk wel weer een stijgende lijn zien in je bezoekersaantallen. Alleen dan is de vraag hoe krijg je dit voor elkaar en wat moet je ervoor doen? Ik vertel het je in deze blogpost.

Pauze of bloggen?

Er zijn heel wat bloggers die kiezen voor een zomerstop. In deze zomerstop posten ze niet of minder als normaal. Toch zou ik dit persoonlijk niet aanraden. Want hoewel er inderdaad veel mensen op vakantie zijn, zijn er ook heel veel mensen die wel je blog lezen. Mensen die wel zitten te wachten op nieuwe content. Tijdens een zomerstop verschijnt er niks nieuws. Dat kan betekenen dat mensen je vergeten en na de zomer niet meer terug komen. Dat is natuurlijk wat we niet willen.

Je kunt er wel voor kiezen om minder te posten, als je bijvoorbeeld normaal meerdere keren per dag post kun je kiezen voor 1 keer per dag. Of als je dagelijks blogt overgaan op alleen de werkdagen. Doe wat bij jou past. Het is namelijk zomer, en buiten dat het voor veel mensen vakantie is, is het ook nog eens bloedheet de laatste paar weken. Je mag het best wat rustiger aan doen. Maar mijn tip is om je content niet helemaal links te laten liggen.

Lees ook: Hoe je meer tijd kan vrijmaken om te bloggen 

Tijd voor een update

Ik vind de zomer altijd de uitgelezen tijd om mijn blog eens goed te updaten. Dit houd bijvoorbeeld in dat ik mijn thema eens goed naloop en wat kleine aanpassingen doe aan bijvoorbeeld mijn widgets. Maar ook dat ik mijn pagina’s herschrijf. Ik blog inmiddels alweer bijna een jaar op dit domein en het wordt dus tijd om alles eens onder handen te nemen.

blog update

Nieuwe doelen stellen

Zelf stel ik graag kwartaal doelen. Dat betekent dat ik in Augustus weer aan de slag ga met mijn doelen voor het laatste kwartaal. Ik neem hier de hele maand de tijd voor om eens goed na te denken over wat ik wil. Ga ik nog in lijn met mijn jaar doel of moet ik deze bijstellen. Maar ook wat ik nog moet doen om mijn doelen voor dit kwartaal te behalen.

Nieuwe doelen stellen vind ik ontzettend leuk om te doen. Maar nog leuker vind ik om terug te kijken op de doelen die ik behaald heb. Deze vier ik graag. Met een lekker fles wijn, of een barbecue (Helemaal het weer voor) Barbecueën is echt iets waar je me blij mee maakt, ik vind het zo leuk. Tip: beloon jezelf altijd als je je doelen behaald, ook al is het maar iets kleins. Je hebt het goed gedaan en dat mag gevierd worden.

Lees ook: Doelen stellen en behalen 

Oude blogposts updaten

Eigenlijk zou je dit vast in je routine moeten opnemen. Als je iedere maand even je geplaatste blog posts naloopt heb je niet in een keer zoveel werk. Maar als je dat nog niet doet kun je de zomer daar prima voor benutten.

Ga al je oude blogposts eens na. Kan je nieuwe informatie toevoegen? Of heb je links naar relevante nieuwe artikelen? Doen al je foto’s het nog netjes? Het is misschien niet het leukste klusje maar het is wel slim om even te doen. Als mensen op je oude blogposts terecht komen en ze zien geen relevante links is er minder kans dat ze doorklikken. Maar je wil je bezoekers natuurlijk zo lang mogelijk op je site houden. Dus hup, aan de slag.

Als je al deze dingen gedaan hebt ben je helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Dan is het belangrijkste om gewoon goede content te blijven leveren en consequent te posten. Als je dat doet gaat je blog zeker weten met sprongen vooruit.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This