fbpx
 

Waarschijnlijk is werken een groot onderdeel van je leven. Je zal nou eenmaal geld moeten verdienen voor de basisbehoeften maar ook voor leuke dingen. Toch lees ik op het internet best vaak dat mensen geen plezier meer hebben in hun werk. Dat ze iedere dag maar met moeite uit bed kunnen komen, en totaal geen zin hebben om die dag weer aan het werk te gaan. Ik deel een paar tips met je om het plezier in je werk weer terug te krijgen. En hoe je, als dat niet lukt je de stap kan maken naar iets nieuws.

plezier in je werk

Hoe krijg je meer plezier in je werk

Ontdek het probleem

Waarom heb je eigenlijk geen plezier in je werk? Dat is wel belangrijk om te weten, want zonder antwoord op deze vraag kan je er ook niets aan veranderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het werk zelf niet zo leuk is als gedacht, of dat je niet zo goed kan opschieten met je collega’s. Maar het kan ook dat je het gewoon te zwaar vind of dat je eigenlijk veel liever iets anders zou doen. Laten we eens kijken naar deze vier problemen, en hun oplossingen.

Je werk is niet zo leuk als gedacht

Als je werk niet zo leuk is als je in eerste instantie verwacht had kan je twee dingen doen. Je kan kijken of er binnen het bedrijf waar je nu werkt opties zijn om een andere richting in te gaan, of je kan een baan zoeken die wel bij je past.

Bevalt het bedrijf je goed waar je nu werkt dan is optie één de beste optie om mee te beginnen. Ga eens in gesprek met je meerdere en vertel eerlijk wat je dwarszit. Kom ook vooral zelf met oplossingen en laat niet alles van hem of haar afkomen. Vraag of er opties zijn en doe een voorstel. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Als je het bedrijf niet zo spannend vind of er zijn gewoon weinig andere opties dan wordt het tijd om iets anders te zoeken. Ga eerst eens goed voor jezelf na wat je nou echt graag zou willen doen. Neem pas ontslag als je duidelijk zicht hebt op een nieuwe baan. Zo kom je in ieder geval niet zonder inkomen te zitten.

Je collega’s zijn niet leuk, je werk is te zwaar of je wil graag iets anders doen

Eigenlijk geldt voor deze problemen dezelfde oplossing als bij het vorige probleem. Ga in gesprek. Praten over waar je mee zit is altijd een goed idee. Daarmee wil ik niet zeggen dat je met ieder klein dingetje bij je meerdere moet aankloppen. Maar als je ergens écht mee zit weet ik zeker dat de deur van je baas altijd open staat. Kijk waar de mogelijkheden liggen en ga daarmee aan de slag.

Blijken er geen mogelijkheden (meer) te zijn dan wordt het misschien tijd voor iets nieuws. Zoeken naar een nieuwe baan is veel werk en niet altijd leuk. Maar als je daarna ergens terecht komt waar je wel helemaal op je plek zit is dat het echt wel waard. Dan heb je eindelijk weer plezier in je werk en lukt dat opstaan ook een heel stuk beter.Lees ook:

3 Dingen om te doen voor je (werk)dag begint

Stress verminderen op het werk | 3 Tips

Werken tijdens een hittegolf, hoe blijf je productief en gemotiveerd

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This