Je hebt waarschijnlijk al zo vaak gehoord dat bloggen voor je bedrijf slim is. Je wordt namelijk beter zichtbaar. Mensen krijgen een beter beeld bij wie je bent en je toekomstige klanten krijgen vertrouwen in wat jij allemaal kan bieden.

Het feit dat je dit artikel aanklikte zegt me 1 ding. Namelijk dat jij het nu nog heel erg spannend vind om zakelijk te bloggen. Ik kan me dat heel goed voorstellen, het kan ook best spannend zijn. Misschien loop je wel tegen deze dingen aan:

  • Bang om niet serieus genomen te worden
  • Bang voor kritiek
  • Bang dat niemand je blogposts wil lezen
  • Bang om te falen

Misschien heb je deze angsten zelfs wel voor je überhaupt begonnen bent, en dat is jammer. Het is namelijk helemaal niet nodig, want de kans is klein dat deze angsten realiteit worden. En al worden ze dat wel, ook dan is er geen man overboord. Maar dat geloven dat kan lastig zijn. Daarom heb ik een aantal tips voor je.

Ga aan de slag

Als je iets eng vindt of ergens bang voor bent is dat eigenlijk angst voor het onbekende, want de angsten die je hebt zijn helemaal nog geen realiteit geworden. Voordat je angsten realiteit kunnen worden moet je dus beginnen. Klein geheimpje, de kans is groot dat die angsten niet eens uit gaan komen.

Jezelf laten tegenhouden door angst is stressvol en vermoeiend en vaak ook totaal niet nodig. Maar ik snap het, ik heb zelf al jaren een angststoornis en ik weet dus als geen ander hoe verlammend die angsten kunnen zijn.

Probeer ze aan de kant te schuiven en ga toch aan de slag. Je zal snel ontdekken hoe leuk bloggen eigenlijk is, zeker als je je er niet te druk om maakt. Het hoeft allemaal niet perfect, iets wat voor jou heel imperfect kan zijn kan voor iemand ander juist perfect zijn. Probeer je dus niet te druk te maken en ga ervoor.

Blijf jezelf positief motiveren

Bij angsten is het belangrijk dat je ze blijft weerleggen met logica. Angsten over niet levensbedreigende dingen zijn namelijk vaak onrealistisch en alleen daar om jou veilig in je comfortzone te houden.

Maar de mooiste dingen gebeuren buiten je comfortzone. Blijf die logica dus tegen jezelf herhalen en motiveer jezelf continu, met positieve gedachtes en de simpele zin “ik kan dit.”

Om jezelf te motiveren kan je een inspirerende video kijken op Youtube of een goed boek lezen. Bijvoorbeeld Start before you’re ready van Simone Levie of Jij bent een badass van Jen Sincero allebei ontzettend inspirerende boeken waar ik met mijn angsten echt iets aan heb gehad.

Je moet niks

Prestatiedruk is killing, zeker als je iets al spannend of eng vind. Daarom kun je het beste zoveel mogelijk druk weg halen. Je moet namelijk helemaal niks. Je wil graag bloggen maar het is geen verplichting. Door dit tegen jezelf te zeggen wordt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om te beginnen.

Je moet iets doen omdat je het graag wil, niet omdat het van iemand anders moet of omdat je het jezelf oplegt. Daarnaast hoef je ook niet meteen een pro te zijn in bloggen. Iedereen is ergens begonnen en je moet jouw hoofdstuk 1 niet met iemand anders zijn hoofdstuk 10 vergelijken.

Neem de tijd om alles te leren en ontdekken en ben niet te streng voor jezelf. Het is geen wedstrijd wie de beste blog content heeft het gaat er om dat mensen jou leren kennen en jouw waarde gaan inzien. Dat doe je niet met een perfecte blog maar wel met persoonlijkheid.

Als laatste wil ik alleen nog zeggen dat jij dit kan. Dat weet ik zeker. Heb vertrouwen in jezelf en probeer te letten op de dingen die ik met je deelde in dit artikel. Dan komt het helemaal goed. Als ik het namelijk kan, dan kan jij het zeker.


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This