fbpx
 

Writers block, als blogger of schrijver in het algemeen, heb je er vast wel eens last van. Ik wel in ieder geval. Iedere zoveel tijd lijkt de inspiratie helemaal op, ik weet niet meer waarover ik moet schrijven. Mijn hoofd is eventjes leeg. Maar als blogger wil je natuurlijk gewoon blogposts plaatsen. Lezers zitten immers op je te wachten en misschien verdien je er zelfs een inkomen mee, dan moet er al helemaal iets online. In dit artikel vertel ik je mijn tips om door een writers block heen te komen. Voor mij werkt dit meestal goed dus hopelijk voor jou ook.

hoe je als blogger je writers block doorbreekt writers block doorbreken

Hoe je als blogger je writers block kan doorbreken

Begin gewoon met schrijven

Mijn eerste tip is om gewoon te beginnen met schrijven. Beter nog om nooit te stoppen met schrijven. Je kunt schrijven namelijk trainen en hoe meer jij schrijft hoe makkelijker het is. Het maakt niet zoveel uit waarover je schrijft. Je kunt bijvoorbeeld een dagboek bij houden en daar in schrijven. Of iedere dag een blogpost proberen te schrijven. Of je die uiteindelijk publiceert maakt niet uit. Maar je zult merken dat hoe meer je schrijft hoe beter het gaat.

Stop met exact plannen wat je gaat schrijven

Ik ben gek op content calendars. Het zorgt ervoor dat ik altijd weet waarover ik moet schrijven, maar als je last hebt van writers block is het helaas iets minder fijn. Een voorgeschoteld onderwerp kan heel makkelijk zijn, maar kan er ook voor zorgen dat je geen idee hebt wat je daarover moet schrijven. Als het onderwerp je op dat moment niet inspireert is het tijd om af te wijken van je content calendar. Het is makkelijker om over iets te schrijven wat op dat moment in je opkomt. Zo zit je niet vast aan een bepaald onderwerp maar kan je je gedachten de vrije loop laten.

Begin met de informatie doe dan pas de intro en outro

Als ik begin aan een blogpost tijdens mijn writers block begin ik meestal met de informatie. De concrete punten die ik wil benoemen in mijn artikel. Als ik dat gedaan heb, schrijf ik pas de intro en de outro. De concrete punten zijn vaak meer informatief als creatief en vind ik daardoor makkelijker om te schrijven. Daarbij heb ik deze punten vaak al eerder uitgewerkt dus de basis daarvan staat. Dan is het alleen een kwestie van ze uitschrijven en dat is zo gedaan.

Doe inspiratie op

Heel belangrijk tijdens een writers block is inspiratie. Je moet ergens beginnen en als je geen idee hebt waar je over moet schrijven kom je niet ver. Kijk bijvoorbeeld eens naar oude artikelen op je blog. Welke werden veel gelezen, zou je daar misschien een deel 2 over kunnen schrijven?

Je kunt ook inspiratie opdoen bij andere blogs. Dit wil overigens niet zeggen dat je dingen moet kopiëren, maar dat lijkt me duidelijk. Wat ik graag doe is titels kijken op andere blogs. Ik lees dan niet het artikel maar haal inspiratie uit de titel. Ik denk na over wat ik over dat onderwerp zou kunnen vertellen en schrijf daar vervolgens een blogpost over. Helemaal in eigen woorden, maar wel geïnspireerd.

Wat ook nog wel eens wil helpen is om achter je computer weg te gaan en pen en papier te pakken. Op de een of andere manier werkt dat toch anders en gaat op papier schrijven me soms makkelijker af als op de computer. Probeer het eens, misschien werkt het voor je. Laat me weten wat jij doet om je writers block te doorbreken! Ik ben heel benieuwd.


hoe je als blogger je writers block doorbreekt writers block doorbreken

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This