Doelen stellen en bedenken is niet zo heel moeilijk. Je weet vast wel een aantal dingen te bedenken die je graag wil bereiken. Maar je doelen bereiken, dat is een heel ander verhaal. Om je doelen te kunnen behalen moet je er veel mee bezig zijn, er continu bovenop zitten en vooral heel hard werken. Ben je nieuwsgierig hoe ik on top of mijn doelen blijf en wil je weten hoe jij dat ook voor elkaar krijgt? Lees dan snel verder.

doelen stellen

Hoe blijf je on top of jouw doelen

Schrijf alles op

Om zelf bezig te blijven met mijn doelen schrijf ik alles op. Onder andere in mijn planner schrijf ik iedere week mijn doel voor dat kwartaal. Zodat ik er continu aan herinnerd wordt. Maar ook de taken die ik moet doen om mijn doel te behalen schrijf ik op in mijn planner. Ik heb sowieso een actieplan waar alle taken – hoe klein ook – in staan. Op Zondag neem ik dan even de tijd om die taken door te kijken, en plan ik in wat ik die week kan doen of aan kan beginnen.

Daarnaast heb ik ook een notitieboek waar ik bijhoud wat ik allemaal gedaan heb. Ik wil bijvoorbeeld twee keer in de week sporten. In mijn notitieboek maak in aan het begin van de maand een pagina waar ik al die dagen in opschrijf. Als ik dan ben wezen sporten kan ik daarna afstrepen dat het gelukt is. Zo heb ik aan het eind van de maand een mooi overzicht en kan ik in één oogopslag zien of het me de hele maand gelukt is.

Maak afspraken met jezelf

Het is heel makkelijk om tegen jezelf te zeggen, ‘ach komt morgen wel’ of ‘dat doe ik volgende week wel’ maar probeer afspraken met jezelf te maken, en hou je er ook aan. Zet het in je agenda, en doe het gewoon. Ook als het niet zo’n leuke taak is, zal het toch moeten gebeuren.

Een manier om deze afspraken ook daadwerkelijk te doen is, zoals ik al zei om het in je agenda te zetten. Maar wat ik zelf graag doe is het toevoegen aan mijn Trello bord. Ik schrijf hier alle belangrijke to do’s op die ik die dag moet doen om mijn doelen te behalen. Dit motiveert mij om bezig te blijven en maakt het makkelijker om on top of jouw doelen te blijven.

Reflecteer

Iets wat veel mensen vergeten is dat het belangrijk is om terug te kijken op de dingen die je gedaan hebt. Ik doe dit sowieso iedere week en maand en het liefst ook iedere dag. Het is niet alleen fijn om er even bij stil te staan wat er allemaal gelukt is die dag/week/maand maar ook om op terug te kijken op de mindere dagen. Het is ontzettend motiverend om te zien wat je allemaal eerder al klaar gekregen hebt.

Deze reflectie is heel handig om pijnpunten in je doelen te ontdekken. Wanneer was je bijvoorbeeld minder gemotiveerd, welke dingen bleken te moeilijk, welke dingen gingen te makkelijk. Dit helpt je om je nieuwe doelen nog beter te stellen.

Het is helemaal niet zo moeilijk om on top of je doelen te blijven als je er maar gemotiveerd mee bezig blijft, en niet opgeeft. Iedereen heeft de mogelijkheid zijn doelen te behalen maar het gaat nou eenmaal niet vanzelf. Blijf dus actief bezig met je doelen en laat het niet verslonzen, dan komt het helemaal goed!


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This