Hallo blog, welkom op het internet. Het leek me leuk even een kleine introductie te doen. Want wie ben ik en wat is het plan voor DoorMonique.nl?

Dat ik Monique heet had je vast al kunnen raden. Ik ben een 23 jarige Brabantse en woon in een klein appartementje in de buurt van Eindhoven. Klein zoals ik al zei, maar daardoor zeker niet minder fijn. Omdat mijn appartementje zo klein is oogt het ook heel knus en gezellig. Dikke kans dat als je hier binnenkomt er een lekkere geur kaars brand. Geur kaarsen zijn mijn huidige verslaving. Ik moet je er wel bij vertellen dat mijn verslavingen nogal snel wisselen. Maar kaarsen zijn altijd goed.

In het dagelijks leven hou ik me veel bezig met bloggen. Zo blog en design ik ook op Engelse blog PeachBranding.com waar ik mensen leer hoe ze beter kunnen bloggen en hoe ze hun blog er beter uit kunnen laten zien. Zelfs zonder geweldige ontwerp skills. Peach focust zich vooral op Amerikanen. Misschien wist je het niet maar de Amerikaanse ‘blogosphere’ zit iets anders in mekaar als de Nederlandse. Hoewel ik het idee heb dat we in Nederland ook meer die kant opgaan. In Amerika draait bloggen puur om de lezer. Je schrijft om de lezer iets te leren. Want als je lezers iets leren zijn ze eerder geneigd jou als een expert te zien, en van je te kopen. Heel commercieel dus eigenlijk. Ik weet niet wat me zo aantrok in dat commerciële, maar het leek me leuk om dat eens te proberen.

Ik ben niet nieuw met bloggen. Integendeel zelfs, mijn allereerste blog begon ik toen ik 12 of 13 was. Ik was geïnspireerd door oa. Beautygloss en Misslipgloss die toen aan de top stonden. Voor die tijd deed ik het best goed, ik verdiende er wat geld mee ondanks dat ik totaal niet wist waar ik eigenlijk mee bezig was. Ik deed het met veel plezier.

Door psychische problemen heb ik toen moeten stoppen. Later heb ik nog meerdere keren geprobeerd een nieuwe blog te starten maar het lukte me niet het bloggen vast te houden. Nu met Peach geniet ik weer net zoals toen ik begon. Maar ik merkte dat ik in het Amerikaanse bloggen toch niet helemaal mijn ei kwijt kan. Ja ik vind het het heerlijk om te schrijven over bloggen en branding en mensen nieuwe dingen leren is hartstikke leuk. Maar ik miste ook de vrijheid om over meerdere onderwerpen te schrijven die ik leuk vind. Om niet de druk te hebben en om gewoon te schrijven over van alles en nog wat. Zonder specifiek doel.

En zo werd DoorMonique.nl geboren. Voor deze blog heb ik geen plan. Geen business model uitgewerkt, niks uitgedacht over ideale lezers, geen uitgebreide branding strategie. Gewoon voor de leuk en we zien wel hoe het gaat.

Reken daarom ook niet op vaste dagen met blog posts. Ik schrijf wanneer ik iets te vertellen heb, iets leuks heb ontdekt of weer eens een nieuwe verslaving heb. Als je toch up to date wil blijven kan je me volgen op Bloglovin’ altijd handig. Dus ik zou zeggen kom nog eens langs. Vind ik gezellig!

Follow my blog with Bloglovin

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This