Vorige week hadden we het over goede blog content schrijven en hoe belangrijk dat is. Deze week gaan we daar nog even mee verder. Heb je deel 1 nog niet gelezen klik dan eerst even hier. In deze blogpost wederom 3 punten die belangrijk zijn bij het schrijven van blog content. Laten we maar gewoon meteen beginnen

Je teksten moeten leesbaar zijn

De leesbaarheid van teksten is ontzettend belangrijk. Als een blog niet fijn leest haken mensen af. En laat dat nou net zijn wat je niet wil. Zorg er dus voor dat je altijd makkelijk te lezen is. Gebruik bijvoorbeeld niet te lange zinnen en zorg dat je tekst zo min mogelijk spelfouten heeft. Tuurlijk soms sluipt er wel eens iets bij in. Maar gelukkig bestaat er tegenwoordig spellingscontrole. De meest voor de hand liggende fouten zal deze er prima uithalen.

Kies er verder voor om je blogposts te beginnen met een inleiding, vervolgens ga je verder met de body oftewel het onderwerp waar je over wil schrijven. Sluit daarna altijd af met een outro. Je intro en outro hoeven echt geen boekwerken te zijn. Ben liever kort en bondig. Vertel in je intro wat mensen kunnen verwachten van het artikel. En schrijf in je outro een korte samenvatting.

Verder moet je rekening houden met de opmaak van je tekst. Gebruik headings zoals <h1> en <h2> om je blogpost op te delen. Zo lees je niet 1 groot stuk tekst. Door het op te delen is het een stuk beter leesbaar. Maak je tekst sowieso niet 1 grote lap. En maak gebruik van alinea’s. Ook kan je in je teksten dikgedrukte tekst en schuingedrukte tekst gebruiken. Op die manier kan je belangrijke informatie highlighten.

blog content schrijven

Hoe vaak moet je posten

De hoeveelheid artikelen die je plaatst op je blog zijn heel persoonlijk. Ik kies voor 2 blogposts per week op maandag en vrijdag. Maar je hebt ook blogs die zichzelf meer als online magazine neerzetten en 5 tot 10 artikelen per dag plaatsen. Het is belangrijk dat je voor jezelf bekijkt wat haalbaar is en wat bij je blog past. Heb je een site met de laatste nieuwtjes dan zal je vaker per dag moeten posten om je lezers up to date te houden. Maar een bij een zakelijke blog kan 1 keer per week al voldoende zijn.

Houd er ook rekening mee dat een online magazine vaak kortere artikelen post en een informatieve blog vaak dieper op de stof in gaat. Hoe lang je bezig bent met je blog is dus belangrijk bij het maken van een keuze. Schrijf je in een half uurtje een blogpost dan kan je er makkelijk meer posten als wanneer je de hele dag bezig bent met het schrijven en editen. Moet je ook nog foto’s maken? Tel die tijd daar dan ook bij op. Het gaat erom in hoeveel tijd je een blogpost online kan plaatsen.

Waar je ook op moet letten is op welke dagen je post. Voor je lezers is het fijn als je op vaste dagen een artikel online zet. Op die manier weten ze precies wanneer ze een nieuw artikel kunnen verwachten. En zorgt er misschien zelfs voor dat je lezers al klaar zitten op het moment dat jij gaat posten.

Je blogpost naar een hoger level tillen

Blog content houd niet op bij het schrijven ervan. Ook de opmaak van je artikel heeft hier mee te maken. Om je blogpost naar een hoger level te tillen is het slim om foto en of video te gebruiken. Foto en video valt ook onder content en is minstens zo belangrijk. Vooral foto’s in een artikel kunnen echt zorgen voor betere kwaliteit. Ik lees zelf niet graag een hele lap tekst, ik vind het fijn als er foto’s in de tekst staan.

Niet alleen is dit fijn voor het oog, want mooie foto’s zijn altijd leuk om naar te kijken. Maar het breekt je tekst ook op waardoor het makkelijker te lezen is. Zorg er wel voor dat je foto’s van goede kwaliteit zijn. Slechte foto’s zijn eerder een afknapper. Ben je zelf geen topfotograaf? Er zijn ook verschillende stockfoto sites waar je gratis of betaald de mooiste foto’s kan vinden zoals bijvoorbeeld de gratis sites Unsplash of Pixabay.

Goed nog even in het kort, betere blog content schrijven doe je zo.

  • Weet wat je wil, bedenk voor je begint waar je over wil schrijven.
  • Creëer waarde voor je lezer. Schrijf iets waar je lezers iets aan hebben.
  • Content jatten is not done. Niemand heeft iets aan kopieën. Bedenk je eigen content, dat voelt ook nog eens een stuk beter.
  • Je teksten moeten leesbaar zijn. Denk aan je opmaak en spelling.
  • Hoe vaak moet je posten? Doe wat bij jou en je blog past maar zorg wel dat je vasten dagen en tijden hebt.
  • Je blogpost naar een hoger level tillen doe je met mooie foto’s en evt video. Zorg dat alles van goede kwaliteit is.

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Goede blog content schrijven is namelijk helemaal niet zo moeilijk als je maar even weet hoe!


Hoe kan je goede blog content schrijven deel 2

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: