Iedere blogger weet het, goede content op je blog is key. Maar hoe kan je nou het beste echt goede blog content schrijven? Of je nou net begint met bloggen of het al jaren doet, de content van je blog is het allerbelangrijkste. Want met slechte blogposts zul je geen bezoekers trekken, en dat is natuurlijk wel het doel. Zonder content geen bezoekers en zonder bezoekers geen blog. Zo simpel is het. Dus in deze blogpost tips hoe jij goede blog content schrijven kan.

Weten wat je wil

Voordat je in het wilde weg begint met blog content schrijven is het slim om een plan te maken. Want waar gaat je blog over? Schrijf je gewoon over de dingen die je zelf leuk vind, of wil je het wat strategischer aanpakken. Mijn eerste tips is om te beginnen met het uitwerken van categorieën. Wanneer je een goed idee hebt kijk je of het past binnen een van deze categorieën. Past het niet, dan hoort het waarschijnlijk ook niet thuis op je blog. Heb je een persoonlijke blog dan maakt het allemaal wat minder uit, dan gaat het namelijk over jou en wat jij leuk vind. Zorg wel dat wat je schrijft dan ook echt goed bij jou past. Past het namelijk bij jou dan past het ook bij je blog.

Neem overigens niet teveel categorieën. Minder categorieën betekent meer overzicht voor de lezer. Niet alleen dat, ze weten ook precies wat ze kunnen verwachten van jou op je blog en dat vinden veel mensen fijn. Zelf heb ik mijn blog categorieën nog eens onder de loep genomen en heb ik besloten het toch allemaal net wat anders te gaan doen. Maar daar binnenkort meer over.

blog content schrijven

Creëer waarde voor je lezer

Het is de natuur van de mens om niks voor niets te doen. Voor niks komt de zon op, wordt ook wel eens gezegd. Daarom is het slim om waarde te creëren voor je lezers. Als je lezers echt iets hebben aan het lezen van je blogpost zullen ze met een prettig gevoel weer weg gaan. Maar dus ook met een prettig gevoel weer terug komen. Ze weten immers dat ze waarde krijgen bij het lezen van je blog.

Waarde creëren kan je op verschillende manieren doen. Je kan bijvoorbeeld een informatief artikel schrijven. Zoals het artikel wat je nu leest maar ook een nieuwsartikel is informatief. Vermaak is ook een manier om waarde toe te voegen aan je blogpost. Als jij ontzettend grappig bent laat dit dan vooral doorschemeren in je blogposts, zo kan een persoonlijke blog ook van waarde zijn. Recepten en reviews zijn op hun eigen manier ook weer van waarde. Zoals je ziet zijn er heel veel verschillende manieren hoe je waardevolle blog content schrijven kan.

Content jatten is not done

Als je even geen inspiratie hebt voor goede blog content post dan liever niks. Content jatten of kopiëren van andere bloggers is echt niet cool en geloof me mensen komen erachter. Op die manier raak je niet alleen de mogelijkheid tot samenwerkingen kwijt, want bedrijven houden niet van copycats. Maar je lezers zullen je ook niet meer vertrouwen. Daarbij het is toch veel leuker om je eigen content te schrijven waar je echt trots op bent dan het te kopiëren van iemand anders.

Wil je nou voorkomen dat je een week geen blogposts hebt omdat je even geen inspiratie hebt, probeer dan wat vooruit te werken. Bij mij komen ideeën altijd met meer dan 1 tegelijk. Ik hou dan ook een lijstje bij met de onderwerpen waar ik graag nog over wil schrijven en werk altijd een paar dagen vooruit. Zo heb ik vrijwel altijd iets om te posten. Tuurlijk lukt me dit niet altijd. Soms komt er onverwacht iets tussendoor of heb je echt totaal geen inspiratie. Post dan liever een keertje niet of regel een gast blogger!

Omdat ik deze blogpost niet ellenlang wil maken kan je hier deel 2 vinden met nog meer tips voor de perfecte blog content!


Hoe kan je goede blog content schrijven deel 1

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: