fbpx
 

Girlbosses, 1 ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zijn allemaal succesvol. Maar wel op hun eigen manier. De een rockt haar eigen business de ander werkt keihard aan een gezonde levensstijl en weer een ander reist de hele wereld over. Maar hoe doen al deze Girlbosses dat toch? Er zijn een paar dingen die je echt moet doen als je een succesvolle girlboss wil worden. Gewoontes die je jezelf aan moet leren. Vandaag, 10 gewoontes van succesvolle Girlbosses.

 

1. Ze leven gezond en zorgen goed voor zichzelf

Een van de gewoontes van succesvolle girlbosses is dat ze gezond leven. Ze staan op tijd op en beginnen de dag met een goed ontbijt. Natuurlijk is het als eigen baas verleidelijk om lekker wat langer in bed te blijven liggen en dat af en toe doen is ook niet erg maar probeer er een vast ritme in aan te brengen. Werk je voor een baas dan is dat ritme natuurlijk inbegrepen, je moet op tijd op je werk zijn maar waarschijnlijk sla je in de haast het ontbijt nog wel eens over. Neem s morgens echt de tijd even goed voor jezelf te zorgen. Ook al is het nog zo verleidelijk om even te snoozen.

Maar natuurlijk moet je niet alleen in de ochtend goed voor jezelf zorgen. Zorg dat je goed eet en genoeg water drinkt door de dag heen. Neem optijd je rust en mediteer als dit nodig is. Gebruik hier bijvoorbeeld de app Calm* voor. Ik ben fan!

 

2. Ze nemen hun eigen verantwoordelijkheden

Een gewoonte die je ver zal brengen in het leven, is het nemen van je eigen verantwoordelijkheden. Maak je een fout op je werk? Ben daar dan eerlijk over en geef toe wat je fout deed. Ga vervolgens op zoek naar oplossingen. Als jij verantwoordelijk bent voor jouw daden en acties en deze niet afschuift op anderen of omstandigheden zal dat zeker gewaardeerd worden. Uiteindelijk ben jij de enige die verantwoordelijkheid draagt voor wat jij doet.

 

3. Ze stellen prioriteiten

Prioriteiten stellen, niet mijn sterkste kant. Ik ben snel geneigd om de leukere taken eerst te doen, in plaats van de taken die echt af moeten. Maar als je succesvol wil worden zal je dit toch echt anders moeten doen. De belangrijkste taken eerst, ook als die wat minder leuk zijn. Het is altijd slim om een lijstje met taken te maken, prioriteiten bovenaan. Vervolgens kan je afstrepen wat je gedaan hebt. Zo houd je meer overzicht en kan je makkelijker prioriteiten stellen.

4. Ze doen wat ze zeggen

Een girlboss doet wat ze zegt. Zegt ze tegen je dat ze morgen je werk afmaakt dan zal ze dat ook doen. Afspraken nakomen is sowieso belangrijk, zowel zakelijk gezien als op persoonlijk vlak. Tuurlijk er kan best eens iets tussenkomen of iets mis gaan. Maar als jij normaal altijd je best doet dingen af te krijgen of afspraken na te komen dan zal de andere partij het niet zo erg vinden als het een keertje niet lukt. Werk dus altijd hard aan het nakomen van je afspraken.

 

5. Ze blijven leren

Blijven leren moet je eigenlijk je hele leven blijven doen, maar hoe jonger hoe makkelijk je nieuwe dingen onthoud. Ik kan echt genieten van nieuwe dingen leren. Zo lees ik graag informatieve boeken, zo ben ik nu bezig in Big Magic van Elizabeth Gilbert en ligt ook het boek De edele kunst van not giving a fuck van Mark Manson nog op me te wachten. Iets wat ik ook leuk en interessant vind is het leren van een nieuwe taal. Dit kan bijvoorbeeld gratis met de app Duolingo. Ik ben nu Spaans aan het leren en dat bevalt ontzettend goed. Met een paar minuten per dag kan je al wat nieuwe woordjes leren.

 

6. Ze hebben goede zelfkennis

Niemand kent jou zo goed als jijzelf en dat is alleen maar goed. Als jij je talenten en je minder goede kanten kent kan je daar handig gebruik van maken. Belangrijk is ook dat je vertrouwen in jezelf hebt. Want er is niemand zoals jou en dat is alleen maar goed. Zorg dat je zelfverzekerd bent maar ga niet over the top. Niemand houd van mensen met een te groot ego.

 

7. Ze geven niet snel op

Als girlboss is opgeven natuurlijk geen optie. Als je iets echt wil dan kan je het. Dat wil niet zeggen dat het allemaal maar makkelijk is. Integendeel zelfs, de kans is groot dat je er hard voor moet werken, maar dat maakt niet uit. Soms gaat iets misschien helemaal de mist in, maar geef dan vooral niet op. Je kunt het en je komt er wel. Doorzetten dus!

8. Ze hebben een stevig vangnet van vrienden en familie

Hoewel je misschien soms denkt dat je het allemaal wel alleen kan is dit vaak toch niet helemaal het geval. In je eentje is ook maar alleen en er komt een moment dat je je vrienden en familie toch echt even nodig hebt. Omring jezelf met mensen die je steunen en jou accepteren zoals je bent. Met je goede en slechte kanten. Want die steun kan je goed gebruiken.

 

9. Ze werken altijd toe naar hun doelen

Of het nou gaat om werk doelen of persoonlijke doelen, girlbosses doen niks zonder hun doelen in hun achterhoofd te houden. Want naar hun doelen werken ze het hele jaar toe. Doelen stellen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Lees hier hoe je dit goed kan doen.

 

10. De weg ernaartoe is belangrijker als het resultaat

Soms lukt het je niet je doel te behalen. Of is het resultaat niet helemaal wat je ervan verwacht had. Maar in the end is het veel belangrijker hoe je zover bent gekomen. Wat heb je geleerd onderweg en hoe kan je het de volgende keer beter doen. Hier leer je veel van en je groeit erdoor als persoon. Dus ook al is het resultaat niet perfect. De weg ernaar toe was dat wel.

Ken jij nog meer gewoontes die succesvolle girlbosses hebben?

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: