fbpx
 

Niemand is altijd productief. Ik heb regelmatig momenten dat er niks uit mijn vingers komt. Of het nou ligt aan te weinig inspiratie of dat ik gewoon teveel hooi op mijn vork heb genomen. Het lukt nou eenmaal niet altijd. Maar soms heb je geen keus. Soms moet je echt aan de slag ook al heb je geen motivatie. Maar hoe ontdek je nou eigenlijk waarom je niet productief bent. Waar zitten de gaten in je productiviteit en hoe pak je deze aan. We hebben het erover in dit artikel.

Waar spendeer je je tijd aan?

Als eerste is het belangrijk dat je weet waar je nou eigenlijk de hele dag mee bezig bent. Zijn er taken die steeds terugkomen? Begin dan met het timen hiervan. Als je weet hoe lang je ergens mee bezig bent kan je dat beter vooruit plannen. Dit geeft een stuk meer rust.

Ook belangrijk, hoeveel van de tijd in een dag ben je effectief met je taken bezig. Doe je dit van 9 tot 5 of heb je een andere planning. Doe wat voor jou werkt. Let er ook op dat je in de momenten dat je bezig bent met je taken je ook echt aan de slag gaat met je taken en je niet laat afleiden.

Lees ook: Hoe je je dromen echt waarmaakt

Afleiding

Zelf ben ik heel gevoelig voor afleiding, en ik denk nog velen met mij. Als mijn vriend thuis is vind ik het heel moeilijk om effectief aan de slag te gaan. Ook de telefoon blijft een ding. Ik ben snel geneigd even door Instagram of Twitter te scrollen of even een appje te beantwoorden.

Maar afleiding kan je minimaliseren. Op het moment dat ik er bewust voor kies om aan de slag te gaan gaat mijn telefoon op vliegtuigstand. En als mijn vriend thuis is geef ik aan dat ik aan de slag ga en ga ik ergens apart zitten. Zo heb ik veel meer focus.

Probeer voor jezelf te ontdekken waar je nou echt door afgeleid wordt en pak deze dingen aan. Als je er even goed op let is het heel makkelijk die pijnpunten te ontdekken.

gaten in je productiviteit ontdekken en aanpakken motivatie plannen

Doelen

Om productief te blijven is het essentieel om doelen te stellen. Als je iets hebt om naartoe te werken ben je veel meer gefocust op het einddoel. Dit geeft motivatie en pusht je om het beste uit jezelf te halen. Zorg dat je niet te grote doelen stelt, ze moeten wel haalbaar blijven. Als ze namelijk onmogelijk blijken te zijn zal je motivatie als sneeuw voor de zon verdwijnen, en dan heb je er nog niks aan.

Lees ook: Doelen stellen en behalen

Plan slim

Een planning maken zorgt voor overzicht. Persoonlijk kan ik niet meer zonder. Ik vind het fijn om op papier te hebben wat er allemaal moet gebeuren. Zo hoef ik niet de hele dag na te denken over wat ik moet doen. Op Zondag ga ik er even voor zitten en schrijf ik op wat er de komende week allemaal moet gebeuren. Natuurlijk is er ruimte om te schuiven, maar in grote lijnen weet ik wat ik die week af moet hebben.

Schrijf je prioriteiten bovenaan en begin daar ook mee. Er zijn misschien wel leukere taken die je veel liever doet maar je kan beter het belangrijkste eerst doen. Dan ben je er ook maar meteen vanaf.

Ik hoop dat je met deze tips flink aan de slag kan om je productiviteit en motivatie wat op te krikken. En lukt het je echt niet vandaag dan is er morgen weer een dag. Moet je wel dubbel zo hard werken maar vooruit.

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: