fbpx
 

Ik las het boek Fuck the Quarterlife crisis van Femke Kamps. Niet omdat ik mezelf in een quarterlife crisis bevindt maar wel omdat de quarterlife crisis veel lijkt op een burn-out of overspannenheid. En van dat laatste heb ik wel vaak last gehad. Ik was dus ontzettend benieuwd naar de tips in dit boek met zoals de cover zegt ‘Waardevolle lessen waar je echt gelukkig van wordt.’ Wat ik ervan vond ga ik je nu vertellen.

Wat is de quarterlife crisis?

“Insert de quarterlife crisis. Het jonge, hippe nichtje van het Dertigers Dilemma. De quarterlife crisis ontstaat tussen je achttiende en dertigste levensjaar en is een typisch westers fenomeen (lees: #firstworldproblems). Het is het moment dat je op een ochtend (Of om vier uur ‘s middags. Dat kan ook.) opeens ontwaakt en denkt: ‘is dit het dan? Is dit alles?’ Om jezelf af te leiden scrol je eens door de feed van je favoriete social media kanalen heen, the highlight reel van het leven van anderen, en de paniek slaat nu echt toe. Waarom lijkt het alsof anderen altijd hun shit op orde hebben terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen?”

Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps

Ik kan me goed voorstellen dat veel mensen hier last van hebben. Ik voel me ook regelmatig geïntimideerd door de, zoals Femke het noemt Highlight reel van het leven van anderen. Iedereen lijkt zo’n perfect leven te hebben en dat van mij is verre van perfect. Toch ben ik op dit moment wel tevreden. Natuurlijk zijn er dingen die ik graag anders wil zien, en waar ik nog aan moet werken. Daar ben ik ook druk mee bezig, maar tegelijkertijd is het ook goed zoals het is. Het komt wel.

fuck the quarterlife crisis - femke kamps fuck the quarterlife crisis - femke kamps

De belangrijkste les uit de fuck the quarterlife crisis

De belangrijkste les is voor mij dan ook de laatste die ze behandelt. Namelijk, iedereen doet maar wat. Het doet me goed dit eens te horen, want ik vergeet het zelf nog wel eens. Soms vraag je je nou eenmaal wel eens af waar je in godsnaam mee bezig bent en of je het allemaal wel goed doet. Guess what, het maakt niet uit of je het goed doet, zolang het voor jou maar goed voelt.

“Iedereen doet maar wat. Ook al lijkt het soms van niet. Dit maakt onvoorwaardelijk in jezelf geloven ook zo lastig. Jij bent namelijk de enige die zicht heeft op je volledige reeks aan tekortkomingen, gebreken en belemmerende gedachten. Daar waar anderen alleen de uitkomst van een som zien die echt niet alleen uit plusjes bestaat.”

Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps

 

Over Fuck the Quarterlife crisis

Ook als je zelf helemaal niet in de quarterlife crisis zit is dit boek een aanwinst ik je kast. De tips zijn universeel en kunnen iedereen helpen een gelukkiger leven te leiden. Het fijne aan dit boek is dat het lekker luchtig geschreven is en met heel veel humor. Ook wordt er veel onderbouwd door onderzoeken, boeken en experts wat de tips extra waardevol maakt.

Het is wel duidelijk denk ik dat ik fan ben van Fuck the quarterlife crisis en dat ik veel gehad heb aan dit boek. Ook leuk, aan het einden van dit boek vind je een hoofdstuk met antwoorden op de vraag wat zou je tegen je twintigjarige zelf willen zeggen. Een leuke bonus en een inkijkje in de levens van andere succesvolle vrouwen. Fuck the quarterlife crisis koop je onder andere hier voor €14,95.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This