Deze blog bestaat inmiddels alweer bijna drie maandjes. Echter zit ik al heel wat langer in het blog wereldje. Ik begon toen ik een jaar of 13 was inmiddels dus 10 jaar geleden. Bloggen was toen net in opkomst en ik heb alles zonder hulp moeten leren. Tegenwoordig kan je heel veel blogs op het net vinden met blog tips en tricks. Vandaag schrijf ik ook zo’n post. Ik wil graag met jullie mijn favoriete WordPress plugins delen. Want een blog zonder plugins is bijna niet draaiende te houden.

Als je helemaal nieuw bent met bloggen zal ik even uitleggen wat plugins zijn. Plugins zijn kleine programmaatjes die je installeert op je blog om deze beter te laten draaien en nieuwe opties te krijgen. Er is voor eigenlijk alles wel een plugin te vinden, maar je moet goed opletten bij het downloaden van plugins. Iedereen kan namelijk zijn zelfgemaakte plugins toevoegen aan de database. Dus ook mensen met kwade bedoelingen. Het is dus altijd slim om te kijken naar hoeveel sterren een wordpress plugin heeft en door hoeveel mensen deze gebruikt wordt.

Ook is het niet slim je blog vol te gooien met allemaal random plugins. Plugins kunnen je blog namelijk ook langzamer maken. Het is dus belangrijk dat je alleen de plugins installeert die je echt gebruikt en nodig hebt. Vandaag deel ik met jullie dus mijn favoriete wordpress plugins die ik persoonlijk echt onmisbaar vind voor het bloggen!

Favoriete wordpress plugins voor bloggers

WordPress Editorial Calendar

Een plugin die het blogger leven een heel stuk makkelijker maakt is de WordPress Editorial Calendar. Deze plugin geeft je een maandoverzicht van al je blogposts. Dus ook concepten en geplande posts. Zo kan je makkelijk voor jezelf een planning maken en beter het overzicht bewaren. Bij het tabje berichten krijg je een extra optie namelijk kalender. Hier kan je al je blogposts terugvinden. Ik ga er iedere maand even voor zitten om een planning te maken en die in te vullen in de kalender zodat ik de hele maand precies weet wat ik allemaal moet doen. Ideeen bewaar ik in de unscheduled lijst aan de zijkant zodat je die altijd bij de hand hebt tijdens het inplannen.

Google Analytics Dashboard for WP

Als je blogt wil je natuurlijk weten of je blog ook gelezen wordt. De Google Analytics Dashboard biedt de uitkomst. Hier kan je makkelijk je Google Analytics account aan koppelen. Zo kan je altijd op je Dashboard zien hoeveel bezoekers je gehad hebt. Maar ook bijvoorbeeld de bounce rate (Of mensen snel weer van je site afgaan) zien maar ook hoe lang mensen op je site blijven. Je kan zelfs zien wat je meest bezochte pagina’s zijn. Wat weer handig kan zijn als je gaat beslissen waar je over wilt schrijven. Want wat vinden mensen leuk om te lezen? Daar kan je op voortborduren.

Instagram Feed

Wil je je Instagram feed mooi weergeven op je site? Dan heb je deze plugin nodig. Je kan hem overal plaatsen waar je maar wil. In je blog posts, in je sidebar of zelfs in je footer. Zelf heb ik hem in mijn sidebar en mijn footer staan en dat helpt echt bij het krijgen van nieuwe volgers. Mensen die je site lezen scrollen er langs en zijn sneller geneigd een kijkje te nemen als je je feed mooi weergeeft op je site. De plugin werkt ook nog eens makkelijk wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Download Monitor

Ik vind het leuk om dingen te knutselen in Photoshop, zo maak ik graag leuke achtergronden voor je telefoon of je computer. Of maak ik quotes om in een lijstje te doen. Om mensen deze makkelijk te laten downloaden gebruik ik Download Monitor. Ik werk niet met een newsletter en verzamel dus geen email adressen. Als je dat wel doet zou ik een andere app gebruiken. Maar als je je lezers soms iets leuks wil laten downloaden werkt deze plugin echt super!

Yoast SEO

SEO ook wel Search Engine Optimization genoemd is heel belangrijk voor je blog. SEO zorgt ervoor dat je blog goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Dit is een goed artikel om te beginnen als je hier nog niet mee werkt. Ik raad je aan je er eens in te verdiepen want SEO kan je blog ontzettend hard laten groeien! De Yoast plugin maakt het allemaal net wat makkelijker voor je. Je probeert gewoon zoveel mogelijk bolletjes groen te maken in je blogpost. Op die manier weet je zeker dat je al een stuk beter rankt in Google!

 

Goed dit waren mijn 5 Favoriete plugins voor bloggers. Zeker als je net begint zijn deze handig om te hebben. Probeer ze eens uit, en als je ze niet fijn vind vergeet ze dan ook niet weer te verwijderen. Happy Blogging!


De 5 allerbeste WordPress Plugins voor jouw blog. WordPress plugins voor bloggers. WordPress plugin.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: