fbpx
 

Een content calendar is een must. Het houd je op de goede weg met je blog en social media en zorgt ervoor dat je weet wat er allemaal gedaan moet worden.  Er zijn veel verschillende manieren om een content calendar te maken. Zelf zweer ik bij Trello, het werkt namelijk super makkelijk en er zijn veel verschillende manieren. Het is een kwestie van een methode passen die bij jou past. In deze blogpost laat ik je 2 manieren zien om een content calendar te maken in Trello.

Een content calendar maken in Trello | 2 manieren

Als je een nieuw bord hebt aangemaakt in Trello gaan we eerst de kalender powerup aanzetten. Op een gratis account kun je 1 powerup gebruiken, maar dit is in principe genoeg. Je opent rechts je menu en klikt vervolgens op powerups. Daar kies je uit de lijst de kalender power up. Als je dit gedaan hebt kan je aan de slag met het indelen van je bord.

Bord 1

Deze manier gebruik ik op het moment zelf maar ik wil op den duur graag over gaan stappen naar de tweede manier omdat die net iets uitgebreider is. Bij deze eerste content calendar focussen we vooral op blogposts. De borden die ik aangemaakt heb zijn, ideeën, schrijven, foto’s, inplannen, social media en klaar.


Als ik een blogpost inplan op de kalender komt deze te staan in schrijven, op volgorde van wanneer de blogpost online moet. Vervolgens schuif ik de kaarten door naar het bord wat op dat moment van toepassing is. Als alle taken die ik moet doen voor mijn blog gedaan heb komt hij in klaar, daar blijft de kaart staan totdat hij op mijn blog online is gekomen, daarna gaat hij het archief in.

Bord 2

Een andere manier die me heel fijn lijkt maar ik nog niet geprobeerd heb is om al je content in een kalender te hebben. Dus ook de dingen die op je Facebook, Instagram, Nieuwsbrief etc verschijnen.

In de kalender weergave werk ik met labels, zo heeft Facebook een andere kleur als Instagram. Zo houd je meer overzicht. Ook hier voeg je je taken weer in op datum in de kalender. Zo verschijnen ze op volgorde in je borden. Mijn borden zijn gewoon alle platformen waarop gepost moet worden.

Trello is echt ontzettend makkelijk en je kunt er helemaal je eigen systeem mee creëren. Zo maak je iets wat bij jou past en waar jij productiever van gaat werken. Hoe ik het doe is slechts een van de vele manieren dus ga vooral op onderzoek uit hoe anderen het doen. Zoek eens naar Trello op Pinterest en je zult heel veel nieuwe ideeën opdoen.


Dit vind je misschien ook leuk:

Hoe kan je goede blog content schrijven

Bloggen voor beginners mijn top 3 tips

5 manieren om geld te verdienen met je blog

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This