Hallo 2019, maar eerst even over 2018

2019 alweer, wat is het afgelopen jaar voorbij gevlogen. Ten eerste wil ik je even een heel gelukkig nieuw jaar wensen! Ik kan me nog goed herinneren dat ik in december eind 2017 tegen mezelf zei dat ik het anders ging doen. In 2018 ben ik dan ook beter voor mezelf gaan zorgen, en heb ik mijn eigen signalen beter leren kennen waardoor ik op tijd aan de rem kon trekken. Dat was niet altijd even makkelijk, want het liefst blijf ik doorgaan en maak ik overal een succes van. Maar soms moet je even stoppen, kijken wat je aan het doen bent en een nieuw plan maken.

Dat deed ik zowel op persoonlijk gebied als op blog gebied. Persoonlijk leerde ik om op tijd rust te nemen, niet teveel in één keer te doen en mijn grenzen aan te geven. Qua blog leerde ik dat als je het plezier even kwijt bent het oké is om een stapje terug te doen. Tegelijkertijd leerde ik ook om door te zetten. Want het ging echt niet altijd makkelijk, dat bloggen en toch – met een kleine break in December – heb ik het maar weer een jaar vol gehouden.

Zoals ik al zei was het blog plezier even weg. Ik boekte weinig resultaten, had nauwelijks inspiratie en ook de motivatie was ver te zoeken. En zonder die dingen is het verdomd lastig om 2 keer per week een leuke blogpost klaar te zetten. Toch kwam het plezier weer terug, vrij snel al zelfs. Toen het bloggen geen moeten meer was maar mogen werd het schrijven al een stuk makkelijker. Ik besloot dan ook van mijn break te genieten en in 2019 weer volle bak te gaan knallen.

Doelen voor het nieuwe jaar

En 2019 begint vandaag. 1 Januari, de dag dat iedereen vol goede moed aan zijn nieuwe goede voornemens begint. Ik noem het liever doelen, dat klinkt beter. In December tijdens mijn blog break ben ik flink aan de slag gegaan met mijn doelen op papier zetten en het maken van een strategie. Want doelen bedenken is niet zo moeilijk, maar behalen, dat is waar het om draait. Vandaag ga ik een aantal van die doelen met jullie bespreken, misschien haal je er nog wat inspiratie uit voor je eigen lijstje!

Pinterest strategisch inzetten voor The Girlboss

Pinterest gebruik ik wel maar vooral om dingen privé te bewaren. Ik plaatste wel eens mijn blogposts maar deed dat niet echt strategisch. Daar wil ik verandering in brengen. Ik weet dat Pinterest echt geweldig kan zijn om je bezoekersaantallen te laten groeien. Maar ik heb me er nooit echt goed in verdiept. Een paar kleine doelen rondom dit thema zijn:

  • Me inlezen over Pinterest
  • Een Pinterest plan tool gebruiken zoals Tailwind
  • Voor al mijn blogposts pinbare afbeeldingen maken
  • Dagelijks 15 minuten handmatig pinnen

Ik hoop dat, door deze stappen te volgen, ik mijn Pinterest account kan laten groeien en meteen ook meer bezoekers naar mijn website trek.

Een email lijst opzetten

Zoals je misschien wel gezien hebt kan je op The Girlboss op een paar plaatsen aanmelden voor de nieuwsbrief. Echter is dit helemaal nog niet goed opgezet. Ik heb een Mailchimp account maar de bedankpagina die je te zien krijgt als je je aanmeldt is bijvoorbeeld helemaal nog niet af. Daarbij heb ik ook nog geen emails verzonden. Ook dit wil ik in 2019 gaan aanpakken. De Monday Motivation gaat verdwijnen van de blog maar terug komen in een twee wekelijkse email. Stappen om dit te behalen?

  • Mailchimp correct instellen
  • Een gratis opt-in maken
  • 2 wekelijks een Monday Motivation email verzenden

Dit doel staat gepland voor het tweede kwartaal en het duurt dus nog een paar maandjes voordat je hier iets van terug kan zien. Je kan je wel nu alvast inschrijven als je dat zou willen. Dan zie je vanzelf een Monday Motivation in je inbox verschijnen als het zover is.

E werkboek afmaken en online zetten

Het laatste doel wat ik met jullie wil bespreken is het afmaken en online zetten van mijn E werkboek. In dit werkboek leer ik je stap voor stap hoe jij je eigen blog strategie kunt neerzetten. Ik ben hier afgelopen jaar al aan begonnen maar er kwam steeds vanalles tussen. In 2019 wil ik hier dus mee verder gaan. Ik moet onder andere de volgende dingen doen:

  • Vragen en informatie uitwerken
  • Werkboek vormgeven
  • Webshop aanmaken op The Girlboss

Ook dit doel staat pas voor later in het jaar gepland. Ik heb mezelf maximaal 2 doelen per kwartaal gesteld zodat ik daar echt op kan focussen en ik meer kans heb om het doel ook daadwerkelijk te behalen.

Natuurlijk heb ik nog meer doelen gesteld, zowel op persoonlijk als blog gebied. Maar als ik ze hier allemaal moet benoemen wordt het wel een heel lang artikel. Ik houd het voor nu dus even bij deze. Als je het leuk vind om meer over mijn doelen te weten te komen laat het me dan weten, dan zou ik iedere maand of kwartaal een update kunnen geven over hoe het ervoor staat.

Wat zijn jouw doelen voor 2019?


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This