Instagram vind ik persoonlijk een van de leukere social media kanalen. Ik vind foto’s maken namelijk super leuk. Tegenwoordig kun je van Instagrammen zelfs je carrière maken. Maar als je dat wil bereiken zijn er wel een paar regels waar je je aan moet houden. Dus in dit artikel de do’s en dont’s van Instagram. Zodat je kan groeien, maar ook meer plezier kan hebben in Instagrammen.

Do’s

Doe je eigen ding

Hiermee bedoel ik een paar verschillende dingen. Ten eerste moet je vooral doen waar jij blij van word, Instagram moet namelijk wel leuk blijven. Ja, misschien worden bepaalde foto’s op jouw account wel veel meer geliked, maar laten we eerlijk zijn. Het draait niet allemaal om de likes. Veel belangrijker is dat jij plezier hebt in Instagram. In de volgende do’s heb ik wat tips om meer likes te krijgen en sneller te groeien. Maar houd in je achterhoofd dat het daar niet om gaat.

Ten tweede bedoel ik hiermee dat je jezelf moet onderscheiden van de rest. Dit doe je door te doen wat bij jou past, en wat jij mooi vind. Er zijn alleen al in Nederland 4.1 miljoen Instagram gebruikers. Als je wil opvallen zal je dus iets moeten doen wat anderen nog niet doen, of wat nog niet veel voorkomt.

Zorg voor een goede kwaliteit foto’s

Instagram is een visueel platform. Hoe je foto’s eruit zien is dus heel belangrijk. Zorg dat je foto’s altijd van goede kwaliteit zijn, goed belicht zijn en een mooie compositie hebben. Als je hier meer over wil leren kan je eens op youtube zoeken naar video’s over fotografie.

Mocht je nou echt niet goed zijn in foto’s maken kan je overwegen om gratis stockfoto’s te gebruiken. Ik gebruik deze ook soms als ik niks heb om te posten. Je vind deze bijvoorbeeld op Unsplash. Je vind hier van alles en nog wat en er zal vast iets voor je bij zitten.

Schrijf een leuke aansprekende caption

Een goede caption kan je extra likes opleveren. Schrijf een persoonlijk stukje of iets grappigs over de foto. Gebruik niet te veel emojis en als je hashtags wil gebruiken zet die dan wat verder naar onder door witregels te gebruiken. Zo blijft je caption overzichtelijk en is het duidelijker voor je volgers.

Instagram

Dont’s

Volgers kopen

Als ik je een ding wil afraden is het om volgers te kopen. Het heeft namelijk totaal geen zin. Ja je hebt een leuk volger aantal op je profiel staan maar je interactie zal achterblijven. Daarbij prikken de meeste bedrijven hier zo doorheen, en die willen echt niet samenwerken met een influencer die volgers koopt. Hier hebben ze namelijk niks aan want ze zien er niks voor terug.

Bots gebruiken

Ook zoiets wat ik afraad. Like of reactie bots. Veel verschillende posts liken levert vaak niet zoveel op en reacties zijn vaak te standaard. Daardoor krijg je niet het resultaat wat je wil. Daarbij vind ik het zelf ontzettend storend als ik geautomatiseerde reacties krijg. Laat liever een oprechte reactie achter bij een account wat je echt waardeert. Op die manier heb je veel meer kans op nieuwe volgers.

Natuurlijk zijn er nog veel meer do’s en dont’s maar dit zijn in mijn ogen de belangrijkste. Vooral lekker jezelf zijn en posten waar jij gelukkig van word. Want je kunt nog zoveel likes hebben, als jij er geen plezier in hebt is het, het allemaal niet waard.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This