Iedere Girlboss heeft wel eens foto’s nodig voor zijn of haar bedrijf. Maar je mag niet zomaar alle foto’s op het internet gebruiken zonder toestemming. Gelukkig zijn er heel veel sites met mooie foto’s die je wel gewoon mag gebruiken. Ik heb een lijstje gemaakt van de beste gratis stockfoto sites. Ik weet zeker dat je op een van deze sites gaat vinden wat je zoekt.

Lees ook: Auteursrecht, wat mag wel en niet

De eerste 5 in dit lijstje zijn Styled stock foto’s. Ideaal voor girlbosses om te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan flatlays of lifestyle foto’s. Deze stockfoto sites zijn speciaal voor vrouwen en hebben echt ontzettend mooie foto’s!

gratis stockfoto sites

Picxclicx

Color U Bold 50 gratis stock foto’s als je inschrijft voor de nieuwsbrief

Creative Convex ♥ 20 gratis foto’s

Ivory Mix ♥  meer dan 300 gratis stock foto’s

Gold and Berry Verschillende gratis stockfoto’s en geen sign up nodig

De volgende 10 zijn de wat bekendere en meer standaard sites. Maar ook hier kan je met een beetje goed zoeken prachtige foto’s vinden. Ik gebruik zelf Unsplash heel veel. Hier vind je echt vanalles en met zoveel foto’s zit er altijd wel iets tussen.

gratis stockfoto sites

Unsplash

Picjumbo ♥  

Stocksy

Pixabay

Gratisography

Pexels

Kaboompics

Imcreator

Stocksnap

Magdeleine

Als bonus heb ik ook nog een aantal sites waar je tegen betaling mooie foto’s kan vinden. Ook hier gaat het om styled stock fotografie. Zelf heb ik een abonnement gehad bij Haute stock en styled stock society. Het voordeel hiervan is dat je een abonnement voor 3 maanden kan nemen, alle foto’s kan downloaden en opslaan. Je mag ze dan gewoon blijven gebruiken, ook als je abonnement verlopen is. Zo heb je voor niet al te veel geld een bult aan foto’s.

Haute Stock ♥ $

The Stock Gallery $

Styled Stock Society ♥ $

Als je na het zoeken op al deze sites nog steeds niet gevonden hebt wat je zoekt zit er maar een ding op. Zelf foto’s maken. Laat je inspireren door stockfoto’s en maak zelf het perfecte plaatje voor je website.

Wil je deze foto’s nou meer eigen maken, zodat ze beter bij je branding passen. Voeg dan op alle foto’s hetzelfde filter toe, of plaats tekst in de kleuren van jouw brand. Je kunt dit heel makkelijk doen in bijvoorbeeld Canva, of als je een beetje technisch bent in Photoshop.

Het voordeel van het gebruiken van stockfoto’s is dat het je ontzettend veel tijd scheelt. Ik ben meestal een kwartiertje bezig om een leuke bijpassende stockfoto te zoeken terwijl ik met foto’s maken en na bewerken veel langer bezig ben. Succes met het zoeken naar de perfecte foto!

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This