Ik ben een challenge aangegaan met mezelf. Ik vind het tijd namelijk. Tijd om mijn angsten te overwinnen. Ik ben altijd heel open geweest over het feit dat ik een angststoornis heb. Ik weet namelijk dat er heel veel meiden (en jongens) zijn net zoals mij. Ook als je geen angststoornis hebt zijn er vast dingen die je eng vindt, dingen die je misschien liever niet doet omdat ze best wel heel spannend zijn. Zoe Sugg vertelde in haar vlog over een quote die ze gehoord had in The Greatest Showman. Namelijk, “comfort, the enemy of progress.” Het was deze quote die me inspireren om hiermee aan de slag te gaan.

vaker ja zeggen, angsten overwinnen, stap uit je comfortzone

Ik ben namelijk heel comfortabel met mijn leven. Het gaat allemaal wel prima zoals het gaat en ik zit het grootste deel van de tijd lekker in mijn vel. Super natuurlijk. Maar dit betekent ook dat ik niet zo vaak uit mijn comfortzone stap. Dingen die ik eng vind of die ik niet durf laat ik lekker voor wat het is. Want zolang mensen mij helpen hoef ik het niet perse zelf te doen toch?

En dat is precies waar het fout gaat. Want eigenlijk, diep van binnen wil ik het wel allemaal zelf doen. Gewoon zelf even naar de supermarkt lopen om eten te halen. Of een dagje alleen winkelen als mijn vriendinnen geen tijd hebben. Voor velen is dit heel normaal, voor mij (nog) niet. En zo heeft iedereen dingen die hij of zij liever niet doet. Dingen in je leven die eigenlijk wel prima zijn, maar toch, eigenlijk wil je meer.

Vandaar dat ik deze challenge bedacht. In eerste instantie voor mezelf, maar toen bedacht ik dat heel veel mensen hier wat aan hebben. Angsten of niet, het is waardevol om uit je comfortzone te stappen. Je leert er nieuwe dingen door, doet nieuwe ervaringen op en je groeit er door als persoon.

De challenge!

Zoals de titel al zegt gaat de titel over vaker ja zeggen, uit je comfortzone stappen dus. En nou zeg ik niet dat je meteen moet gaan skydiven of bungeejumpen. Maar denk er eens over na, is het iets wat je eigenlijk zou willen doen. Zet alles even opzij, alle redenen die je hebt om het niet te doen. Wil je het dan? Als je antwoord ja is, doe het dan ook vooral. Een spontane reis naar Londen in je eentje? Ga! Contact opnemen met die grote blogger waar je al jaren tegen opkijkt voor een samenwerking? Doe het! Een dagje spontaan naar het strand met vriendinnen? Waarom niet!

Dus ga de komende tijd eens vaker ja zeggen. Doe dingen die je spannend of eng vind. Mijn eerste stap? Morgen voor het eerst in lange tijd alleen de stad in. Even een kleine boodschap doen. En wat wordt jouw eerste stap? Laat het achter in de comments, ik ben benieuwd waar jij ja op gaat zeggen.

Doe je mee aan deze challenge? Laat weten wat jij doet, op social media met de Hashtag #TheGirlbossNL

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: