Bloggen is leuk, ik zeg het letterlijk in al mijn blogposts over bloggen. Want het is echt zo. Misschien speel je zelf met het idee om een blog te beginnen of heb je er al een maar kan je toch wel wat tips gebruiken. Ik heb vandaag mijn top 3 tips over bloggen voor beginners. Het is namelijk ook nog eens helemaal niet moeilijk. Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder.

 

Bloggen voor beginners mijn top 3 tips

Begin gewoon

Mijn allereerste en belangrijkste tip is om gewoon te beginnen. Natuurlijk kun je uren nadenken over je onderwerp en je naam en misschien wil je wel een hele strategie uitwerken. Toch raad ik je aan gewoon te beginnen. Waarom? Omdat je er gaandeweg wel achter komt wat het beste voor jou werkt. Als je gewoon begint ontdek je dit het snelste.

Ik heb verschillende blogs gehad. Allemaal helemaal tot in de puntjes uitgedacht. Maar ik kwam er vaak al snel achter dat het toch anders moest, omdat het mij net niet helemaal lag. Probeer het gewoon, zo kom je er het snelste achter of je bloggen leuk vind en waarover je wil bloggen.

bloggen voor beginners

Maak het jezelf niet te moeilijk

Bloggen moet je leren, het is heel normaal dat je niet alles in 1x snapt. Doe het daarom stap voor stap, leer eerst het één en ga dan over naar het ander. Begin bijvoorbeeld eens met WordPress onder de knie te krijgen voor je gaat beginnen aan moeilijkere dingen zoals analytics.

Maar dit geldt ook voor de hoeveelheid blogposts die je gaat posten. Plaats je iedere dag een artikel of 1x in de week. Het maakt niet uit als het maar in jouw schema past. Jij moet het uiteindelijk waarmaken dus hou het haalbaar voor jezelf. =[[-Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Het heeft tijd nodig en als je genoeg oefent lukt het vanzelf.

Koop een eigen domein

Een eigen domein kopen doe je pas als je zeker weet dat je wil blijven bloggen. Maar ik raad wel aan om niet te lang met deze beslissing te wachten. Weet je zeker dat je bloggen leuk vind? Koop dan een eigen domein en hosting bij bijvoorbeeld Neostrada. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en voor ongeveer een euro per maand ben je klaar.

Maar waarom dan een eigen domein. Ten eerste ziet dit er een stuk professioneler uit, wat jou dus interessanter maakt voor bedrijven om mee samen te werken. Ten tweede heb je met een eigen domein en WordPress een hoop meer opties. Zo kan je bijvoorbeeld plugins downloaden, hiermee kun je allerlei opties toevoegen aan je blog zoals een forum of Google Analytics. Een eigen domein is professioneler en biedt meer opties.

Hier vind je meer informatie over plugins op WordPress.

Als je nog vragen hebt vergeet ze dan niet te stellen in de comments, misschien behandel ik ze in de volgende bloggen voor beginners!

 


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This