Het is even geleden dat ik voor het laatst een boekreview met jullie delen. Maar vandaag is het weer zover. Eindelijk had ik weer tijd en zin om te lezen. Ik las het boek Big Magic van Elizabeth Gilbert. Een boek waar ik heel veel inspiratie uit heb gehaald, maar ook een boek dat me flink aan het denken heeft gezet. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

De Schrijfster

Elizabeth Gilbert is de schrijfster van dit boek, ze is onder andere de schrijfster van het autobiografische boek Eat, Pray, Love, waar zelfs een film over is gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat boek nooit gelezen heb en voor Big Magic ook nog nooit van haar gehoord had. Ik kwam terecht bij dit boek door een Pinterest post en was meteen geïnteresseerd. Het boek is in Nederland niet zo bekend heb ik het idee maar dat is jammer, want zeker als je een creatief persoon bent is het echt een aanrader.

big magic elizabeth gilbert boekreview nederlands

Inhoud

Laten we beginnen met in het kort waar Big Magic nou eigenlijk over gaat. Big Magic valt in de categorie Self Help, het type boek wat ik erg graag lees omdat je er vaak veel interessante levenslessen uit kan halen. Big Magic gaat voornamelijk over creativiteit. Bijvoorbeeld over meer zelfvertrouwen krijgen in je eigen creatieve proces en hoe je minder bang wordt met je creativiteit aan de slag te gaan. Door te leren om te gaan met angst, het ontdekken van ideeën en niet meer gestrest raken als je iets wil maken.

Het boek is ingedeeld in 6 hoofdstukken. Courage, Enchantment, Permission, Persistence, Trust and Divinity. (Trouwens, ik las dit boek in het Engels. Maar hij is ook in het Nederlands beschikbaar.) Het eerste hoofdstuk Courage was mijn favoriet. Het gaat dieper in over hoe angst je leven kan beheersen, en vooral het feit dat angst eigenlijk maar saai is. Het is namelijk altijd hetzelfde. Wat ze aanraad is om je angst samen te laten werken met je passie. Ze mogen er namelijk allebei zijn. Maar ik kan dit bij lange na niet zo goed uitleggen als Elizabeth deed in haar boek.

Big magic elizabeth gilbert boekreview nederlands

Mijn mening

Normaal vertel ik ook altijd nog over de vormgeving maar dat is bij dit boek niet echt van toepassing. De cover is mooi maar verder is het boek gewoon sobere tekst zonder al te veel poespas. Persoonlijk vind ik dat niet erg.

Verder leest het boek lekker weg. Maar een basis in Engels is wel noodzakelijk. Als je Engels niet up to date is, is het boek ook in het Nederlands beschikbaar zoals ik eerder al zei. Je vind de link naar het Nederlandse boek hier. Zelf lees ik boeken van Engelse schrijvers het liefst in het Engels, humor is namelijk vaak lastig te vertalen en dit boek bevat ontzettend veel grappige en gevatte opmerkingen. Daarom zou ik aanraden, wanneer je Engels goed is, dit boek in het Engels te lezen.

Het boek gaf me een aantal inzichten waar ik echt wat aan gehad heb. Ook is het enorm motiverend om vaker creatief te zijn. Zeker als blogger, waarbij je dus dagelijks creatief bezig bent, kan het boek zeker wat extra inspiratie bieden.

Conclusie

+

  • Inspirerend en Motiverend
  • Extra interessant voor creatievelingen
  • Leest lekker weg
  • Duidelijke visie

  • Sobere vormgeving

 

Ben je blogger, of doe je een creatief beroep dan kan ik dit boek zeker aanraden. Je steekt er geheid wat van op en leert beter om te gaan met je eigen creativiteit. Big Magic is te koop op Bol.com. Je vind de link naar de engelse versie hier. De Nederlandse versie vind je hier.  

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: