Iedereen wil graag dat zijn of haar blog een groot succes wordt. Want het is natuurlijk niet leuk als je er veel werk in stopt maar niemand je blog leest. Een goede manier om lezers naar je blog te trekken is het actief gebruiken van social media, maar daar gaat veel tijd in zitten. Een makkelijkere manier is het gebruiken van SEO oftewel Search Engine Optimization. Wat dit inhoudt en hoe je dit doet ga ik je vandaag uitleggen. De beste SEO tips zodat iedereen je blog kan vinden.

 

Wat is SEO?

SEO is het optimaliseren van je blog voor zoekmachines. In de meeste gevallen wordt er geoptimaliseerd voor Google. Google is de meest gebruikte zoekmachine, daarom kiezen de meeste bloggers om die richtlijnen aan te houden. Dit optimaliseren zorgt er vervolgens voor dat je blog goed gevonden kan worden in zoekmachines.

Houd er wel rekening mee dat SEO niet meteen werkt. Google heeft namelijk even de tijd nodig om je blog of pagina te vinden. Helaas heb je ook geen garantie dat je blog bovenaan de zoekresultaten te zien is. Maar goede SEO kan hierbij in ieder geval helpen. Het is dan ook een belangrijke manier om je bereik te vergroten. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

 

Specifieke zoekwoorden (Keywords)

De belangrijkste manier om gevonden te worden in Google is het gebruiken van zoekwoorden of keywords. Voor dit artikel zou je bijvoorbeeld het keyword SEO kunnen gebruiken. Beter is het nog om specifieker te zijn. Op het zoekwoord SEO is namelijk heel veel concurrentie. Daarom kies ik er bij dit artikel voor om het keyword ‘beste SEO tips’ te gebruiken. Er zijn veel minder mensen die dit specifieke keyword gebruiken, daarom heb je meer kans om hoog in de zoekresultaten te komen staan. Je plaatst deze zoekwoorden op een aantal verschillende locaties.

In de body

Oftewel in de tekst van je pagina of blog. Het is belangrijk dat je je keyword regelmatig in de tekst plaatst. Maar let op dat het geen overkill wordt. Je tekst moet namelijk wel goed leesbaar blijven en als ik in deze tekst 100 keer de beste SEO tips zou zetten zou dat vervelend zijn om te lezen. Gebruik je keywords dus niet te vaak maar wel met enige regelmaat.

Kopteksten (headings)

Kopteksten gebruik je als het goed is al in je body. Deze maken je tekst namelijk een stuk leesbaarder en duidelijker. Veel mensen lezen namelijk niet je hele blogpost maar scannen naar de stukken die ze interessant vinden. Met kopteksten kan je aanduiden waar je het over hebt, de lezer kan zo bepalen of dit relevant is voor ze. Probeer in een koptekst je keyword te gebruiken.

Ik doe dit vaak door aan het einde van mijn blogpost een <h4> te gebruiken en daarin een korte outro te schrijven met mijn keyword. Maar je kan het ook in andere headings gebruiken als het bij je tekst past.

Meta tag de beste SEO tips

Meta tags

De meta tag van je pagina of blogpost is de tekst die verschijnt in Google. Ook hier is het weer belangrijk je keyword in te zetten. Deze tekst moet ook aantrekkelijk zijn voor mogelijke lezers. Het is de tekst waar je ze mee binnenhaalt namelijk. Ben dus duidelijk waar de pagina of blogpost over gaat.

Permalink

Een permalink is de link van je pagina of blogpost. Zoals bijvoorbeeld www.thegirlboss.nl/contact je permalink is hier /contact. Probeer in de permalink van je pagina of blogpost altijd je keyword te plaatsen. Zoals voor deze blogpost bijvoorbeeld /beste-seo-tips

Alt teksten

Een alt tekst gebruik je bij de foto’s in je blogpost. Een alt tekst is eigenlijk een beschrijving van je foto. Google kan zelf niet zien wat er op een foto staat. Je vult de alt tekst dus in om Google uit te leggen wat voor een foto je op je site hebt staan. Ook hier zet je weer je keyword in.

 

Yoast SEO de beste SEO tips

Yoast SEO

Om het allemaal wat makkelijker voor je te maken is er de plugin Yoast SEO. Deze plugin kijkt voor jou of je pagina of blogpost goed geoptimaliseerd is voor Google en geeft je meteen verbeterpunten. Het is geen plugin die je een hoge positie garandeert maar het helpt je wel je blogposts en paginas te verbeteren. Je vind de plugin hier.

 

Nu ken je de basis van SEO en kun je beginnen met het optimaliseren van je blog en hopelijk word je snel gevonden in Google. In mijn ogen zijn dit de beste SEO tips en heb je een goed begin om aan de slag te gaan. Vooral de Yoast plugin zal je helpen dus dat is een aanrader om te installeren.

Wil je nou nog meer leren over SEO dan kan ik je dit boek aanraden, SEO voor dummies*. Ik heb hier zelf ontzettend veel goede informatie uitgehaald.

Dit waren mijn beste SEO tips. Heel veel succes met het optimaliseren van je blog!

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: