Facebook is een handig sociaal medium om bezoekers mee naar je blog te trekken. Waarschijnlijk deel je je blogposts al in verschillende groepen, maar er zijn meer mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld adverteren. Hiermee kan je warme leads weer terug naar je site sturen maar ook koude leads kennis laten maken met je blog. Een warme lead is iemand die al bekend is met jou blog een koude lead is iemand die jou nog niet kent. Ik heb 3 tips voor je op een rijtje gezet om beter te adverteren op Facebook. Dus lees snel verder.

adverteren op facebook

Adverteren op Facebook 3 simpele tips

Je kan klein beginnen

Het voordeel aan Facebook ads is dat je geen enorm budget nodig hebt om te adverteren. Met een paar euro per dag kan je al een hele hoop mensen bereiken. Daarbij is het ook nog eens slim om klein te beginnen. Je kunt namelijk op die manier testen wat het beste werkt. Denk bijvoorbeeld aan welke foto’s het beste werken of hoe je mensen het beste kunt aanspreken. Als je dan duidelijk hebt wat voor jouw publiek het beste werkt kan je je advertentie altijd nog uitbreiden of groter maken.

Gebruik het advertentie centrum

Je krijgt van Facebook waarschijnlijk vaak de melding dat je een van je berichten kunt promoten. Toch is dit niet de manier die ik aanraad. Als je naar je pagina gaat heb je namelijk ook het advertentie centrum. Door hier gebruik van te maken kun je specifiek kiezen wat je doel is met je advertentie en heb je meer mogelijkheden om je advertentie juist in te stellen. Zo kun je kiezen voor meer likes op je pagina, of inschrijvingen voor je nieuwsbrief.

Zorg voor een duidelijke doelgroep

Bij het maken van Facebook advertenties werk je met doelgroepen. Voor iedere advertentie ga je namelijk een bepaalde doelgroep proberen aan te spreken. Het is hierbij heel belangrijk dat je dus weet wie je doelgroep is, maar het is ook heel belangrijk dat die doelgroep niet te groot is. Hoe specifieker je doelgroep is, hoe meer kans je hebt op leads. Oftewel, die kliks naar je website, of inschrijvingen op je nieuwsbrief.

Als het goed is weet je als blogger al wie je doelgroep is, anders wordt het namelijk wel eens tijd om dat uit te zoeken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Google Analytics gebruiken en uitzoeken wie nou eigenlijk je blog leest.

Ik hoop dat je met deze tips aan de slag kunt gaan met Facebook ads. Het is namelijk niet zo heel moeilijk. Mits je dus deze tips gebruikt. Vooral je doelgroep is belangrijk dus maak die zo specifiek mogelijk. Succes met het maken van Facebook advertenties!


adverteren op facebook

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This