fbpx
 

Laatst schreef ik een artikel met daarin een challenge, namelijk om vaker ja te zeggen tegen dingen in het leven die je echt graag wil. Hoe eng, moeilijk, of spannend het ook is. Vandaag gaan we hier even op verder, ik benoem namelijk 8 dingen waar je best wat vaker ja op mag zeggen. Natuurlijk moet je dit artikel niet te letterlijk nemen, je moet vooral de dingen doen die bij jou passen en waar jij gelukkig van word. Het is voornamelijk een lijstje met inspiratie om wat vaker ja te zeggen en zo een positieve draai aan je leven te geven.

Laten we beginnen met 8 dingen om ja tegen te zeggen vanaf nu.

 

Pauze nemen

Als je het gevoel hebt dat je pauze verdient hebt, dan is er een dikke kans dat dat ook echt zo is. Ben hierin wel eerlijk tegen jezelf. Neem vooral even de tijd om bij te komen, eet iets of ga een stukje wandelen. Zo heb je niet alleen weer meer energie als je aan de slag gaat, maar heb je ook even lekker tijd voor jezelf gehad. Doe vooral iets wat jij leuk en fijn vind het is jouw pauze en daar moet je vooral even van genieten.

Vaker dingen alleen ondernemen

Dingen alleen doen is goed voor je, maar kan ook rete spannend zijn. Zelf ben ik er niet zo goed in, ik doe liever iets met vrienden. Maar het kan ook heel fijn zijn om ergens alleen naartoe te gaan, een drankje op het terras bijvoorbeeld. Als je je niet comfortabel voelt alleen op het terras neem dan eens je laptop mee en ga gewoon aan het werk. Zo heb je iets om handen en kan je jezelf goed bezig houden.

Dat ene event waar je niemand kent

Om even door te gaan op dingen alleen ondernemen. Ga ook eens naar dat ene event waar je een uitnodiging voor kreeg. Ook als je daar niemand kent. Voor een introvert als mij hartstikke spannend, maar wel de uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten, die allemaal hetzelfde doen als jou. Goed om te netwerken dus, en waarschijnlijk is het ook nog eens hartstikke gezellig.

De VrijMiBo

Na een lange week is het best oké om even een drankje te gaan doen met je collega’s. Want laten we eerlijk zijn, dat drankje heb je best verdiend! Oh en voor de duidelijkheid, een cola is ook een drankje, je hoeft niet perse naar huis te kruipen ;).

Pyjama dagjes

Pyjamadag, favoriete dag. Wat is er nou beter als op je vrije dag de hele tijd in je favoriete pyjama rond te lopen. Geen beha, geen make-up, je haren in een knot op je kop. Gewoon lekker geen moeite doen, voor niets of niemand. Want #pyjamadag en dan mag het.

Je guilty pleasure tv programma

Deze kan natuurlijk niet ontbreken, neem eens wat vaker de tijd om je favoriete guilty pleasures te kijken. Persoonlijke favoriet? Geordie shore. MTV heeft sowieso een aantal heerlijk foute pareltjes waar ik maar wat graag naar kijk. Drama is natuurlijk altijd leuk, zolang je er zelf maar buiten staat. Natuurlijk is Temptation Island ook zo’n serie, en laat daar nou net binnenkort een nieuw seizoen van starten. Wat verwachten jullie van dit seizoen met VIPS?

Iets lekkers tussendoor

Meid, verwen jezelf. Heb jij zin in een vette hap? Mag best een keer! Een extra koekje bij de thee? Je mag best wat vaker ja zeggen tegen iets lekkers zeker als je een drukke dag gehad hebt. Maar ken je grens en ga niet te ver.

Dagjes uit

De meeste mensen hebben tegenwoordig een druk leven. Maar probeer echt af en toe een leuk dagje uit te plannen. Ga naar zee, naar een museum of ga lekker een middagje terrassen. Sleep je vriendinnen of je vriend mee en ga lekker ontspannen. Het is sowieso super leuk om nieuwe plaatsen en dingen te ontdekken, dus ga lekker en doe je ding. Niemand neemt het je kwalijk.

Natuurlijk moet je dit artikel met een korreltje zout nemen. Je moet helemaal zelf weten tegen welke dingen je vaker ja wil gaan zeggen. Maar zoals ik al zei is het vooral bedoeld als inspiratie om wat bewuster met je keuzes om te gaan. Wil je iets echt graag doen? Doe het dan, ook al is het spannend of eng en doe je het liever niet? Ook geen man overboord, dan laat je het lekker en doe je je eigen ding.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: