fbpx
 

Ik ken mezelf als geen ander en denk ook dat ik een heel realistisch beeld van mezelf heb. Ik weet waar mijn krachten liggen en waar vooral ook niet. Ik pas mijn leven daar op aan. Ik weet dat ik niet goed tegen druk kan, dus probeer met zo min mogelijk druk zoveel mogelijk gedaan te krijgen. En ik weet dat ik s’ ochtends niet op mijn best ben, dus ik begin wat later op de dag.

Jezelf goed kennen maakt je leven zoveel makkelijker. Weten wat je wel en niet aankan. Hoe je het beste voor jezelf kan zorgen, en hoe je verder kan komen met de middelen die je hebt. Vandaag heb ik 10 vragen om jezelf nog beter te leren kennen. Ga er eens voor zitten, denk er goed over na en schrijf uitgebreid op hoe je over de vraag denkt. Zo leer je veel over jezelf en krijg je hopelijk nieuwe inzichten.

Waar word je nou echt gelukkig van?

Als je jezelf deze vraag nog nooit gesteld hebt wordt het wel eens tijd. Wat is het gene waar jij echt ultiem gelukkig van word. Dat kan iets heel simpels zijn, maar je kan er ook wat dieper op ingaan. Weet in ieder geval dat er geen fout antwoord is.

Wat denk je allemaal te kunnen bereiken in je leven?

Heb je grote dromen, of komt het voor jou allemaal zoals het komt. Ga eens na wat jij denkt allemaal te kunnen bereiken. Hoe ver je kunt komen. Het gaat hier dus niet over je doelen maar over wat je kunt. Dit kunnen overigens ook je doelen zijn maar daar hebben we het in de volgende vraag over.

Wat is jouw grootste en belangrijkste doel in het leven?

Wat zou jij het allerliefste bereiken in het leven. Probeer niet precies te zijn, schrijf dus niet op ‘gelukkig zijn’ maar schrijf op ‘Een gezin hebben en kunnen leven van mijn eigen bedrijf’ bijvoorbeeld.

Hoe zou jij de wereld willen verbeteren?

Wat is voor jouw een manier om goed te doen, de wereld te verbeteren. Dit kan iets heel kleins zijn, zoals je afval scheiden. Maar misschien heb je wel grotere ambities, het maakt niet uit als het maar iets is wat bij je past.

Hoe zou je graag willen dat anderen je zien?

Wil je aardig gevonden worden, of wil je gezien worden als heel slim. Of je ook op dit moment zo gezien wordt is niet aan de orde. Want daar kan je altijd aan werken, maar voor jezelf op een rijtje zetten hoe je graag gezien wil worden kan je nieuwe inzichten geven.

Wat zou je doen als je nooit meer hoefde te werken?

Stel je wint de loterij, je hoeft nooit meer te werken, hebt zeeën van tijd en een onuitputtelijk bedrag op je rekening. Wat zou je dan doen? Zou je toch blijven werken voor de hobby? Zou je naar een ander land verhuizen? Het mag allemaal.

Wat zou willen zeggen tegen je 16 jarige zelf?

Misschien is er iets waar je jezelf voor wil behoeden, of wat je graag eerder had geweten in het leven. Ik denk dat iedereen wel iets kan verzinnen want iedereen heeft dingen meegemaakt die ze misschien liever anders zouden zien.

Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden. Als je het leuk vind mag je ze delen in de reacties. Hou je het liever privé? Ook helemaal prima, doe waar jij je goed bij voelt. Willen jullie mijn antwoorden nog een keertje zien? Laat het me weten!

 

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This