fbpx
 

Als blogger of ondernemer is Instagram heel belangrijk. Het is een manier om jezelf te promoten en jezelf in de kijker te zetten. Kwaliteit is dus belangrijk. Instagram is als het ware jouw etalage en als je het goed doet kan het je heel veel mooie dingen brengen.

Maar als je zelf niet zo fotogeniek bent is het soms moeilijk om leuke selfies te maken, of misschien heb je plannen met een fotograaf aan de slag te gaan. Hoe sta je dan leuk op de foto? Ik heb 5 tips op een rijtje gezet zodat je altijd goed op de foto staat. Laat die selfies maar komen!

1. Zoek het licht op

Het aller aller aller belangrijkste is dat je foto goed belicht moet zijn. Zorg dus dat je altijd met goed licht fotografeert. Kies er bij voorkeur voor om in de schaduw te fotograferen. In de volle zon krijg je namelijk harde schaduwen in je gezicht en dat is vaak minder mooi. Probeer ook het licht van voren te laten komen. Met tegenlicht is je gezicht vaak heel donker en niet duidelijk zichtbaar.

2. Beweeg in je foto’s

Foto’s zien er al gauw geforceerd uit als je een pose aanneemt. Het is veel makkelijker om een mooie foto te maken als je een beetje beweegt. Denk hierbij aan een stap zetten, of jezelf een beetje draaien. Let er wel op dat je bewegingen niet te groot zijn. Gewoon subtiel zorgt voor het beste effect.

altijd goed op de foto staan model tips

3. Gebruik props

Als je net als ik je niet altijd helemaal op je gemak voelt bij het maken van een foto, is het vaak makkelijker om iets in je handen te hebben. Zo hield ik op de foto hierboven mijn zonnebril vast. Maar je kan ook bijvoorbeeld een ijsje of kop koffie gebruiken. Verzin iets wat bij jou past. Zo maak je de foto ook meteen meer eigen.

4. Lach!

Je foto’s komen veel spontaner over als je lacht. Laat je camera man of vrouw grapjes maken, zodat je echt moet lachen. Dit soort spontane foto’s zijn vaak de mooiste vind ik zelf. Ze laten persoonlijkheid zien en geven mij altijd een goed gevoel over de persoon op de foto.

5. Nabewerken

Iedereen bewerkt zijn foto’s natuurlijk na. Een leuk filter gebruiken, of de belichting nog wat corrigeren. Maar het is niet nodig om volledig je foto te Facetunen. Ik maak me er ook wel eens schuldig aan hoor, als ik veel puistjes heb of mijn wallen erg zichtbaar zijn. Maar uiteindelijk is het echt niet nodig. Want jij bent prima zoals je bent, en dat is wat mensen ook het liefste zien. Gewoon hoe je bent.

Ik hoop dat je met deze tips flink aan de slag kan zodat je altijd goed op de foto staat. Want uiteindelijk is het helemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen even oefenen. En onthoud ook vooral dat niemand alleen maar perfecte plaatjes maakt. Als er tussen de 20 foto’s 1 leuke zit is dat al heel wat! Veel plezier met foto’s maken.

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: