fbpx
 

Heb je dat wel eens, van die dagen dat er niks uit je vingers komt, waarin de wereld even helemaal niet zo leuk lijkt en je geen motivatie of inspiratie hebt om iets te doen? Ik namelijk wel, ik ben iemand die heel erg door ups en downs heen gaat. De ene dag barstensvol energie, leuke ideeën en motivatie. De andere dag kan ik nog niet eens bedenken wat ik wil eten. Die laatste, dat zijn de frustrerende dagen. Want je wil wel, maar er komt gewoon even niks uit.

Als jij ook wel eens zo’n dag hebt dan heb ik vandaag wat voor je. Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord, namelijk, Ted Talks. Een Ted Talk is een korte presentatie over bijvoorbeeld innovatie, persoonlijke groei of gewoon inspiratie en motivatie als je er maar expertise in hebt mag je er over vertellen. Ted Talks bestaan al sinds 1984 en zijn inmiddels een begrip geworden. Als je er nog niet van gehoord hebt kijk dan zeker even op de website van Ted Talks.

In deze blogpost deel ik met jullie 5 Ted talks die ik zelf erg inspirerend vond. Waar ik nieuwe inzichten uithaalde of gewoon een beetje waardering voor het leven. Want ook op die donkere dagen is het allemaal stiekem zo erg nog niet. Ben je benieuwd naar mijn 5 favoriete Ted Talks van het moment? Lees dan snel verder.

5 Mega inspirerende TED talks

Amy Purdy: Living beyond limits

Toen Amy Purdy haar beide benen verloor had ze twee keuzes, opgeven of doorgaan. Ze koos voor het laatste. Als je een boost nodig hebt omdat je je tegengehouden voelt door wat dan ook dan is dit een goede Ted Talk om te kijken. Ontzettend inspirerend en knap wat ze allemaal bereikt heeft.

Özlem Cekic: Why I have coffee with people who send me hate mail

Hoewel deze Ted talk zich vooral focust op politiek is hier als blogger ook wel het een en ander uit te halen. Ze vertelt hoe je haat en negativiteit de wereld uit helpt door het gesprek aan te gaan met de mensen waar je misschien wel lijnrecht tegenover staat.

Elizabeth Gilbert: Success, failure and the drive to keep creating

Succes komt nooit vanzelf en hoewel je in je leven heel veel tegenslagen zal kennen is opgeven geen optie. Doorgaan en nieuwe dingen blijven creëren zorgt er voor dat je, zolang je niet opgeeft succes zult behalen. De spreker Elizabeth Gilbert schreef ook het boek Big Magic waar ik een review over schreef.

Boek review Big Magic – Elizabeth Gilbert\

Sian Leah Beilock: Why we choke under pressure and how to avoid it

Waarom presteren we nou eigenlijk slechter onder druk? En nog belangrijker hoe kunnen we wel goed presteren onder druk. In deze Ted talk krijg je het antwoord op deze beide vragen. Handig, want onder druk staan we allemaal wel eens en het is toch fijn als we dan goed kunnen doen wat we moeten doen.

Simone Giertz: Why you should make useless things

In deze Ted talk vertelt Simone alles over haar useless machines en waarom je soms onnodige dingen moet maken voor jezelf. Als je graag een luchtige Ted talk wil zien met veel humor dan is deze zeker voor jouw.

Geloof me als ik zeg dat de website vol staat met duizenden leuke en interessante Ted talks over heel veel uiteenlopende onderwerpen. Er is echt voor iedereen wat leuks te vinden, en je leert er ook nog eens wat nieuws van. Ik raad je dan ook aan om, als je geïnteresseerd bent een kijkje te nemen en een Ted talk te zoeken die jou inspireert!


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: