Als blogger wil je natuurlijk dat je blogs goed gelezen worden. Als je die bezoekers dan eindelijk op je site hebt, wil je ook dat ze zo lang mogelijk blijven en zo veel mogelijk lezen. Er zijn een aantal manieren om je lezers langer op je blog te houden en in dit artikel ga ik je precies uitleggen hoe je dat kunt doen. Zo zal je bouncerate omlaag gaan en krijg je meer pageviews en dat staat goed in je statistieken.

Als je lezers langer op je blog zitten heb je een grotere kans om ze van lezer naar fan te veranderen. Hoe meer je lezers geboeid zijn hoe beter ze jou en je blog zullen waarderen. Fans zijn eerder geneigd om jouw producten of services te kopen. Dus de extra tijd die je daarin stopt zullen zich uiteindelijk terug betalen. Klaar om aan de gang te gaan? Lees snel verder.

5 makkelijke manieren om lezers langer op je blog te houden

Widgets met populaire posts

Als je op de homepage van deze blog kijkt kan je zien dat tussen de blogposts verschillende widgets staan, met bijvoorbeeld mijn Instagram en email lijst maar ook een widget met populaire posts. Deze widget zorgt er voor dat je lezer op de homepage meteen kan zien wat populair is en deze blogposts ook kan lezen als ze daar geïnteresseerd in is. Je zou deze widget bijvoorbeeld ook kunnen toevoegen aan je sidebar. Zo breng je je populairste blogpost altijd onder de aandacht.

Related posts

Aan het einde van mijn blogpost vind je standaard een widget met related posts. Dit zijn blogposts die lijken op het artikel wat je net gelezen hebt. Wat ik ook vaak doe is aan het einde van mijn blogpost nog een paar links plaatsen naar andere relevante artikelen. Let op dat je hierbij artikelen kiest die aansluiten bij je blogpost. Een ander onderwerp is mogelijk niet zo relevant voor je lezer.

Links in je content

Relevante links van je eigen content in je blogposts plaatsen is altijd een goed idee. Op die manier kan je lezer zich verder verdiepen in het onderwerp en er meer over lezen. Zodra een lezer door klikt naar een andere pagina en daar iets leest wat ze interessant vindt is er een kans dat ze nog verder gaat lezen. Zo houd je je lezer een stuk langer op je blog en verlaat ze de blog met nieuwe informatie. Waardevol voor jou dus maar ook voor je lezer.

Let op dat je bij het plaatsen van een link naar een andere relevante blogpost niet vergeet om ‘openen in een nieuw tabblad’ aan te vinken. Zo kan je lezer eerst de blogpost die ze aan het lezen was aflezen en daarna doorgaan naar het andere artikel.

Zoekfunctie

Een zoekfunctie is ook belangrijk op je blog. Je lezer is misschien wel opzoek naar een bepaald type content. Dan is het handig als ze met een zoekbalk snel en makkelijk kan vinden of je daar over geschreven hebt. Bij mij staat de zoekfunctie helemaal bovenaan bij mijn social kanalen. Niet de meest duidelijke plek realiseer ik me. Daarom kun je ook in de sidebar nog een zoekbalk vinden.

Categorieën en tags

Het gebruiken van categorieën en tags brengt meer structuur aan op je blog. Handig voor jou, want jij weet binnen welke kaders je moet blijven, maar vooral ook handig voor je lezer. Want die kan in één oogopslag zien over welke onderwerpen je schrijft en of deze interessant zijn voor haar. Tags gebruik ik zelf niet, maar je kunt deze gebruiken om nog meer duidelijkheid aan te brengen in het onderwerp van je blogpost.

Als je deze dingen allemaal gebruikt op je blog heb je een grotere kans om lezers langer op je blog te houden. Maar het belangrijkste blijft om goede content te schrijven. Als je blogposts weinig waarde bieden aan je lezer zal deze alsnog niet lang blijven hangen. De tijd van je lezer is kostbaar, en blogposts die geen waarde leveren zijn daarom gewoon niet zo interessant. Blijf waarde creëren en gebruik deze technieken, dan houd je je lezers gegarandeerd langer op je blog.


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This