Bloggen is leuk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Als je nog geen blog hebt kan ik alleen maar aanraden om er een te beginnen. Als je een beetje creatief bent kun je er ontzettend veel voldoening uit halen. Dat niet alleen, er valt ook een prima zakcentje mee te verdienen. Of je er rijk van word kan ik niet zeggen. Dat word ik in ieder geval niet. Maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Ben je benieuwd hoe je met bloggen wat bij kan verdienen? Ik geef je vandaag 5 opties. Daar kun je er 1 van kiezen, maar je kan ze ook gerust alle 5 doen. Toch raad ik aan om je in eerste instantie te focussen op 1. Je kan later altijd uitbreiden.

5 Manieren om geld te verdienen met je blog

Gesponsorde posts

De eerste optie is om op je blog gesponsorde posts te gaan plaatsen. Bij een gesponsorde post krijg je betaald om op je blog of social media te praten over een bepaalde dienst of product. Een bedrijf kan jou hiervoor benaderen, maar je kunt ook gerust de stoute schoenen aantrekken en zelf een bedrijf wat je leuk vind benaderen voor een leuke samenwerking.

Met zo’n samenwerking kun je geld verdienen, maar als je nog weinig bezoekers hebt kan je er ook voor kiezen een post te maken in ruil voor een product. Denk altijd goed na over de waarde die jij het bedrijf geeft door voor hen te posten. Heb jij veel bezoekers dan mag je daar best wat voor terug vragen.


Affiliate marketing

Nog een leuke manier om wat bij te verdienen zijn affiliate links. Wanneer een bezoeker via jouw link iets koopt krijg jij een percentage van het verkochte product. Met weinig bezoekers zul je hier niet rijk van worden, maar zodra je blog groeit heb je steeds meer kans om met affiliate marketing wat bij te verdienen.

Er zijn verschillende netwerken waar je je bij aan kan sluiten. Ik maak zelf gebruik van de volgende 2:

Linkpizza

Daisycon

Maar er zijn ook bedrijven die zelf aan affiliate marketing doen. Zo kan je je inschrijven bij Bol of Amazon voor het partnerprogramma.

Google Adsense

Ook interessant is Google adsense, ik gebruik dit zelf op het moment nog niet maar hoor er veel goede dingen over. Met Google adsense plaats je advertenties op je blog. Je krijgt een bepaald bedrag voor iedere klik. Mochten mensen zelfs iets kopen via jouw link wordt het bedrag hoger. Hoe het precies zit met bedragen weet ik niet. Zoals ik al zei gebruik ik het nu nog niet. Dit is voor de toekomst wel het plan.

Probeer wel op te letten dat je niet heel je blog vol zet met advertenties. Je kan deze best 1 of 2 in je sidebar/footer zetten. Of 1 in je blogposts. Maar teveel advertenties zijn storend voor je lezer. Ze zijn immers op jouw blog om jou content te lezen. Niet om advertenties te bekijken.

Producten

Een nieuwe manier die steeds meer bloggers gebruiken is het maken en verkopen van producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ebooks of workbooks, maar ook printable wall art. Je hoeft echt niet al je kennis of creativiteit gratis weg te geven. Natuurlijk vinden je bezoekers een freebie op zijn tijd hartstikke leuk, maar je mag er ook best geld voor vragen.

Ook hier is het belangrijk dat je de prijs bepaald naar waarde van je product. Heb je een ebook geschreven vol met belangrijke informatie die niet overal te vinden is, dan kun je best wat meer vragen. Kom je er nou naar een tijdje achter dat je toch te weinig of juist te veel vraagt voor je product kun je de prijs altijd nog aanpassen.


Nog een tip, met Canva kun je prachtige dingen maken. Zoals de wall art waar ik het net over had maar ook ebooks. Duik er eens in en maak wat moois. Kost even wat tijd om te maken maar dan heb je wel een passief inkomen op je blog. Mooi meegenomen, toch?

E courses

Ook e courses worden steeds bekender. Denk aan de online masterclasses die aangeboden worden, of volledige cursussen. Als je blogt is de kans groot dat je veel verstand hebt van je niche. Blog je over beauty, dan weet ik zeker dat je daar behoorlijk wat van af weet. Deze kennis kun je gratis delen, maar dus ook in de vorm van een e course.

Er zijn verschillende plugins te vinden om op je eigen blog een cursus aan te bieden. Maar je kan ook net als Charlotte van C Academy een cursus via Instagram geven. Ben creatief en vind een methode die bij jou past.


Spoiler, heel binnenkort komt er op The Girlboss een beginners cursus bloggen aan. Dus zit je al een tijdje te denken een blog te beginnen wordt dat je kans!

Met deze tips kan ook jij een zakcentje verdienen met je blog. Het maakt niet uit hoeveel bezoekers je hebt. Het is misschien in het begin niet veel. Maar het is altijd leuk om te zien dat er een extraatje op je rekening staat. Dus hup, aan de slag!

Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

Pin It on Pinterest

Share This