fbpx
 

Als je op mij lijkt was je in december waarschijnlijk al druk bezig met het stellen van doelen voor het nieuwe jaar. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat je er nog niet aan toegekomen bent. Je doelen stellen doe je ook niet zomaar even snel. Het is beter om er goed over na te denken. Want, waar wil je je tijd aan gaan besteden dit jaar. Om je op weg te helpen heb ik een lijstje met 5 doelen ter inspiratie gemaakt. Voor als je eigenlijk helemaal nog niet zo goed weet wat je wil, of als je gewoon een beetje opstart problemen hebt.

Ik raad iedereen in mijn omgeving altijd aan om doelen te stellen en hier actief mee aan de slag te gaan. Als je van je droom een doel maakt heb je veel meer kans dat het je lukt. En van die dromen realiteit maken, dat zou toch super zijn?

5 Doelen ter inspiratie voor jouw 2019

Sidenote

Laat ik even voorop stellen dat ik dit artikel schreef om je te inspireren. Het is belangrijk dat je bij het stellen van doelen, doelen kiest die jou helpen om je droom waar te maken. En dat je dus doelen stelt die bij jou passen. Maak vooral geen lijstje omdat het er goed uitziet maak een lijst met doelen omdat ze jou verder helpen.

1. Meer uit je comfortzone

Misschien ken je de quote ‘Growth happens outside the comfort zone’ en hier ben ik het wel mee eens. Soms moet je gewoon een stapje buiten je comfort zone doen en iets doen wat je misschien best wel spannend vind. Je doet op die manier nieuwe ervaringen op waardoor je groeit als mens. Vaker uit je comfort zone stappen kan zowel op persoonlijk gebied als op zakelijk gebied en wat je ervaring ook is, je leert er altijd iets nieuws van.

2. Vaker nee zeggen

Het is lastig om nee te zeggen. Mensen die iets van je verwachten of willen dat je iets voor ze doet. En ja soms is het goed om anderen te helpen of iets voor iemand te doen. Maar het is nog veel belangrijker dat je aan jezelf denkt. Heb je geen zin in dat feestje? Zeg nee. Vraagt die collega of je een taak even snel kan overnemen maar kom je zelf om in het werk? Zeg nee. Het is niet altijd makkelijk maar wel goed voor je.

3. Een inkomens doel

Bedenken wat je graag wil verdienen het komend jaar is ook waardevol. Wat wil je verdienen en vooral hoe ga je dat voor elkaar krijgen. Dit is vooral belangrijk als je voor jezelf werkt maar ook in loondienst kan je hier best een plan voor maken. Doe jezelf niet tekort en zorg ervoor dat je dat inkomens doel haalt.

4. Beter voor jezelf zorgen

Dit is een doel waar iedereen wel iets mee kan. Er zullen vast dingen zijn die je beter zou kunnen doen als het gaat om jezelf. Denk bijvoorbeeld aan iedere dag rustig ontbijten of op tijd je rust pakken in drukke periodes. Maak het niet te groot, denk gewoon aan de dingen die je in het dagelijks leven zou kunnen verbeteren en ga daarmee aan de slag.

5. Leer iets nieuws

Iets nieuws leren is altijd een goed idee. Dit kan ook echt vanalles zijn, misschien wil je SEO onder de knie krijgen. Of wil je een nieuwe taal leren. Er is altijd wel iets nieuws te leren dus ga ervoor. Nieuwe skills zijn sowieso waardevol, en het is ook nog eens ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren.
Ik hoop dat je nu wat inspiratie hebt om aan de slag te gaan met je eigen doelen. Heb je hulp nodig bij het stellen van je doelen? Lees dan dit artikel eens of deze als je nog niet weet wat je wil. Dan weet ik zeker dat het helemaal goed komt met die doelen van jouw. Succes!


Would you like to…?

Download Het Pinterest Ebook

Voor 5 keer meer bezoekers naar je blog

Natuurlijk wil je dat je blog en website goed bezocht worden. Ik heb in een halfjaar tijd mijn blog bezoekers vervijfvoudigd en het mooie is, jij kan dit ook met behulp van Pinterest.

Pinterest is een visuele zoekmachine en werkt dus hetzelfde als Google, het word ook nog eens door miljoenen mensen gebruikt dus gegarandeerd dat jij meer bezoekers kunt krijgen via Pinterest. 

Download nu het gratis ebook en ga vandaag nog aan de slag!

 

Laat je E-mail achter en download het E-book!

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest

Share This